Criterii ascunse pentru (ne)acordarea creditelor

Apropo.ro / 10.06.2008, 09:00
Criterii ascunse pentru (ne)acordarea creditelor
De multe ori o persoana care solicita un credit la o banca este respinsa fara nici un fel de explicatie desi nu se afla in baza de date a Biroului de credit.

De multe ori o persoana care solicita un credit la o banca este respinsa fara nici un fel de explicatie desi nu se afla in baza de date a Biroului de credit si nici nu e consemnata la Centrala Riscurilor Bancare. Cum este posibil acest lucru se specifica in documentele interne ale unor banci din Romania, in care este aratata procedura de acordare sau respingere a unui imprumut. Astfel, se verifica mai intai cat de corect este solicitantul de credit.

Daca acesta e in regula, se trece apoi la verificarea sotului sau a sotiei. In cazul in care se descopera ca partenerul de viata are ghinionul sa lucreze la o companie care figureaza pe lista neagra de angajatori a Centralei Riscurilor Bancare, cererea de credit este respinsa. Mai mult, solicitantul risca sa fie inclus de respectiva banca pe lista neagra sau pe listele interne de evidenta a cazurilor de frauda.

Citeste intreaga procedura de verificare in Gandul