Criza din Europa si SUA afecteaza bursele din Asia

De: MediafaxFoto, Tanase Dragos - Marian / 05.09.2011, 10:01
Criza din Europa si SUA afecteaza bursele din Asia
Bursa de la Tokyo a scazut puternic, astazi, cu circa 2%, iar indicele MSCI al pietelor asiatice a pierdut 3%, in timp ce moneda euro a atins minimul ultimelor trei saptamani fata de dolar, pe fondul temerilor privind intrarea SUA in recesiune si criza datoriilor de stat din Europa.

Europa intra intr-o saptamana incarcata de probleme de ordin politic si legal, care ar putea impiedica incercarile de a rezolva criza datoriilor de stat, determinand guvernele sa ia in calcul solutii mai radicale.

Pe de alta parte, Departamentul Muncii din SUA a prezentat vineri un raport care a indicat stagnarea, in august, a numarului locurilor de munca din economia americana, excluzand sectorul agricol, fiind prima data in acest an cand indicatorul nu inregistreaza crestere.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 1,9%, iar indicele MSCI Asia Pacific al pietelor asiatice a pierdut 3%, fiind cu 18% sub maximul acestui an, atins in aprilie.

Industria energetica si sectorul materiilor prime, sensibile la asteptarile privind cererea industriala, dar si sectorul tehnologiei, afectat de cererea pentru electronice asiatice, au inregistrat luni cele mai mari pierderi in Asia, intre 3,5% si 4,5%.

Posibila intrare in recesiune a SUA ii sperie pe asiatici

Posibila intrare in recesiune a SUA ii sperie pe asiatici

Indicele futures Euro STOXX 50 este in coborare cu 1,9%, ca si indicii futures ai burselor de la Frankfurt si Paris, in timp ce, la Londra, indicii futures sunt in coborare cu 1,3%.

De altfel, nici Bursa de la Bucuresti nu se simtea pre bine, la inceputul lunii trecute. Atunci, a avut cea mai abrupta scadere din Europa.

Citeste mai multe detalii despre bursele din Japonia, pe Mediafax.ro