Criza din SUA suspenda pedeapsa cu moartea!

Apropo.ro / 26.02.2009, 15:10
Criza din SUA suspenda pedeapsa cu moartea!
Potrivit Urban Institute, condamnarile unui asasin la detentie au costat in medie un milion si 100.0000 de dolari fiecare.

"Executia unui criminal costa de trei ori mai mult decat trimiterea lui la inchisoare", a declarat guvernatorul statului Maryland.

Pedeapsa cu moartea costa prea mult, s-o abolim!

Acesta a fost argumentul adus de guvernatorii unor state americane in aceste vremuri de criza economica si financiara.

"Sa condamni la moarte un criminal costa de trei ori mai mult decat sa-l trimiti in inchisoare", a explicat Martin O’Malley, guvernatorul statului Maryland, care de altfel, catolic si democrat, s-a declarat dintotdeauna contrar pedepsei capitale.

O’ Malley a citat un studiu realizat de Urban Istitute asupra a 1.227 omucideri comise in Maryland din 1978 pana in 1999, dupa ce in Statele Unite a fost reintrodusa pedeapsa cu moartea, abolita anterior de Curtea Suprema.

Potrivit Urban Institute, condamnarile unui asasin la detentie au costat in medie un milion si 100.0000 de dolari fiecare, condamnarile la moarte cerute de procuratura, dar respinse de Curte, au costat un milion si 800.000 de dolari, iar condamnarile la moarte obtinute au costat peste 3 mil dolari "bucata".

In prezent, pedeapsa cu moartea este in vigoare in 38 din cele 50 de state americane.

Sursa foto: balcani.blogosfere.it