Croatia, Cehia, Irlanda si Portugalia, calificate la EURO 2012! Vezi toate echipele calificate!

De: Pandaru Alin Daniel / 16.11.2011, 09:51
Croatia, Cehia, Irlanda si Portugalia, calificate la EURO 2012! Vezi toate echipele calificate!
Cu vedeta Cristiano Ronaldo in zi mare, Portugalia si-a asigurat biletele la cel de-al cincilea sau Campionat European consecutiv.

Pentru a doua oara in doar doi ani, Bosnia este eliminata de la baraj de reprezentativa Portugaliei. Lusitanii au invins aseara cu 6-2, in returul de la Lisabona (0-0 in tur), si au obtinut biletele pentru turneul final al Campionatului European din Polonia si Ucraina. Cristiano Ronaldo a fost letal si a marcat o „dubla.

Croatia s-a calificat la Euro 2012, dar nu a reusit decat un 0-0 in fata turcilor, la Zagreb, in returul barajului. Remiza dintre cele doua ii convine de minune nationalei Rusiei, care ramane astfel in urna a doua de la tragerea la sorti a grupelor turneului final.

Tot aseara, Cehia s-a calificat si ea la CE. Degeaba au sperat muntenegrenii ca vor intoarce acasa rezultatul din tur, 0-2. Desi au avut parte de sustinerea unui stadion arhiplin la Podgorica, gazdele au ratat patru ocazii imense pana in repriza a doua, iar Jiracek a consfintit pe final calificarea cehilor (81).

Irlanda a avut o misiune usoara in returul cu Estonia, dupa victoria cu 4-0 in mansa-tur. Irlandezii au deschis scorul prin Ward, in minutul 32, estonienii reusind egalarea prin Vasiljev, in minutul 57.

Vezi echipele calificate la Campionatul European de fotbal din 2012, pe Prosport.ro