Croatia, trei victorii consecutive la turneul final

Apropo.ro / 17.06.2008, 09:45
Croatia, trei victorii consecutive la turneul final
Selectionata Croatiei a obtinut cea de-a treia victorie consecutiva de la Euro, dupa ce a invins cu scorul de 1-0, reprezentativa Poloniei.

Selectionata Croatiei a obtinut, aseara, cea de-a treia victorie consecutiva de la Euro 2008, dupa ce a invins cu scorul de 1-0 (0-0), echipa nationala a Poloniei, in ultima etapa a grupei B de la Campionatul European de fotbal din Austria si Elvetia.

Singurul gol al partidei a fost marcat in minutul 53, prin Ivan Klasnici, dupa un "un-doi" cu un coechipier, Klasnici a lasat mingea pentru Pranjici, care i-a pasat din nou in careu, iar fotbalistul de la Werder Bremen a inscris cu un sut de la 14 metri, in stanga lui Boruc.

In minutul 88, polonezul Zahorski a avut ocazia sa egaleze, la o faza la care a ramas singur cu portarul croat Runje, insa a fost blocat de acesta, iar fundasii au indepartat pericolul.

In celalalt meci al grupei, Germania s-a impus cu acelasi scor in fata reprezentativei Austriei, intr-un meci disputat la Viena

In urma acestor rezultate, Germania a acumulat 6 puncte si incheie grupa B pe locul 2, in urma Croatiei, care era deja calificata. Croatia este prima echipa calificata in sferturi cu maximum de puncte, 9, dupa ce din grupa A Portugalia si Turcia s-au calificat cu cate 6 puncte.

In sferturile de finala, Germania va intalni Portugalia, intr-o reeditare a finalei mici de la Cupa Mondiala din 2006, meciul urmand sa se dispute joi, 19 iunie, la Basel. Croatia va juca impotriva Turciei, vineri, 20 iunie, la Viena.