Croco, drogul care inlocuieste heroina

Apropo.ro / 21.10.2011, 17:44
Croco, drogul care inlocuieste heroina
Noul drog a pus pe jar autoritatile, datorita efectelor sale devastatoare: se pare ca cei care il folosesc putrezesc de vii.

„Croco” sau „Crocodil” isi devoreaza consumatorul pe interior, fiind afectate, pe rand, toate organele corpului. Pielea se necrozeaza, capatand o nuanta verzuie, care aduce cu pielea de crocodil. Urmeaza apoi descompunerea muschilor, care ajung sa se ia de pe oase. Efectul drogului trece in doar doua ore de la administrare, motiv pentru care dependentul isi doreste o noua doza. Speranta de viata a celor care folosesc acest drog se ridica in putine cazuri la trei ani, majoritatea murind insa dupa un an. Pentru unii, prima injectare poate fi fatala.

„Croco” este mult mai ieftin decat heroina si foarte usor de achizitionat sau chiar de preparat. Dependentii cumpara pastile de codeina pe care le combina cu iod, benzina si fosfor. Doza costa cativa euro, adica de aproximativ 20 de ori mai putin decat heroina.

Explozia de consum de „Croco” a avut loc, in prima faza, in Rusia, unde a „acaparat” peste 200.000 de adepti, apoi in Germania, iar autoritatile spun ca este foarte posibil ca stupefiantul sa intre si pe mainile dependentilor din Romania.