Cruciada frumoaselor

Apropo.ro / 20.02.2006, 11:28
Cruciada frumoaselor
Frumoasele de la Hollywood s-au hotarat sa demonstreze ca au talent, revenind în forța pe marile ecrane. Toate în 2006. Noi vi le prezentam. Va recomandam din start sa le alegeți pe toate! În cetatea filmului, frumusețea are avantaje și dezavantaje. Pe de o parte -

Frumoasele de la Hollywood s-au hotarat sa demonstreze ca au talent, revenind în forța pe marile ecrane. Toate în 2006. Noi vi le prezentam. Va recomandam din start sa le alegeți pe toate!

În cetatea filmului, frumusețea are avantaje și dezavantaje. Pe de o parte – îți aduce mai repede un rol; pe de alta parte – te poate împiedica sa caștigi un Oscar. Și asta pentru ca în ochii publicului și a regizorilor, frumusețea nu e întotdeauna compatibila cu talentul. Totuși, cateva din cele mai frumoase femei de la Hollywood și-au pus în cap sa arate ca, în ciuda frumuseții, sunt în stare sa faca roluri memorabile.

Charlize Theron (31 de ani) și-a început cariera la 16 ani, ca model. Un an mai tarziu și-a încercat norocul ca balerina la New York, dar un accident nefericit a împiedicat-o sa-și urmeze pasiunea. Se hotaraște sa devina actrița, însa bate zadarnic la ușile agenților din Los Angeles. Pana cand unul dintre ei a suprins-o certandu-se, la banca, pentru un cont gol… Primul film în care s-a facut remarcata a fost „The Devil’s Advocate” (1997), dar mai mult pentru ca a jucat alaturi de Al Pacino și Keanu Reeves, decat pentru prestația sa. Dupa o serie de filme în care n-a ieșit din tiparul „blonda dulce”, Charlize a suprins pe toata lumea în 2003, cu „Monster”, în care a întruchipat o prostituata tranformata în criminal în serie. Filmul i-a adus o impresionanta colecție de premii – între care un Oscar și un Glob de Aur – și aprecierea președintelui Nelson Mandela, care i-a mulțumit personal pentru ca a pus Africa de Sud (țara sa de origine) „pe harta lumii”.

Dupa acest moment de glorie (care i-a adus și un contract cu firma de cosmetice L”Oreal), Theron a disparut din lumina reflectoarelor. De-abia la finalul anului 2005 frumoasa blonda a reușit sa caștige din nou aprecierea criticilor, cu rolul jucat în „North Country” – un film despre prestația sa a primit un premiul Bafta, o nominalizare la Globurile de Aur (cursa pe care a pierdut-o) și înca una la Oscar. Amuzant este ca pentru „Aeon flux”, film turnat tot în 2005, Charlize a fost la un pas de a fi nominalizata la Zmeura de Aur…

Aeon Flux – premiera în Romania – 3 martie

North Country -premiera în Romania – 2 iunie

Reese Witherspoon (30 de ani) a debutat în cinematografie la 14 ani, într-un film de referința: „The Man in the Moon” (1991), asta dupa ce, înca de la varsta de 7 ani, a lucrat ca model (a aparut în cateva reclame). Însa frumoasa blondina nu și-a facut un scop din a deveni un star. Mai mult, a fost gata sa lase balta cariera de actrița pentru a face studii superioare. Însa planurile sale cuminți au fost date peste cap odata cu „Fear” și „Freeway”, producții lansate în 1996. Chiar daca n-au avut mare succes de casa, acestea au transformat-o pe Reese în starleta, deschizandu-i drumul catre producții mai importante.

Momentul consacrarii a venit odata cu filmul „Legally Blonde” (2001), care a înregistrat un uriaș succes de casa, și a urcat-o pe Reese în topul actrițelor din Hollywood. Iar „Walk the Line”, produs în 2005, i-a adus și recunoașterea criticilor, care au rasplatit-o cu un Glob de Aur și o nominalizare la Oscar. Același film a trezit interesul caselor muzicale de producție, impresionate de vocea sa, așa ca n-ar fi de mirare sa auzim, în curand, ca Reese se lanseaza și în industria muzicala! Walk the Line – acum în cinematografe

Deși Uma Thurman (36 de ani) a visat de la bun început sa devina actrița, tot a lucrat, o scurta perioada, ca model. Ba chiar a avut o apariție pe coperta revistei Glamour, fapt care i-a înlesnit drumul catre Hollywood. Primul film în care s-a facut remarcata – „Dangerous Liaison” (1988); prima nominalizare la Oscar – pentru „Pulp Fiction” (1994), regizat de excentricul Quentin Tarantino. Dupa o lunga perioada în care a jucat în filme nici prea bune, nici prea proaste, Uma îl reîntalnește pe Tarantino, care o distribuie într-un rol principal în Kill Bill (Vol. 1 – 2003, Vol. 2 – 2004). producția caștiga aprecierea criticilor, iar Uma se trezește cu titlul de „muza” a lui Tarantino. În 2004, Uma divorțeaza de Ethan Hawke, fapt resimțit și în cariera actriței, care nu a mai avut apariții notabile.

Citește totul despre celemai frumoase actrițe de la Hollywood numai în

Tags: