Cruise + Cruz = Love ?

Apropo.ro / 11.02.2002, 13:39
Cruise + Cruz = Love ?
In martie ii veti putea vedea pe ecranele romanesti jucind impreuna in thriller-ul erotic "Vanilla Sky". El este unul dintre cei mai bine platiti actori americani, ea este numita "zina spaniola". El este un adept al Bisericii Scientologice, ea este budista de la 18 ani. Lui ii place sa

In martie ii veti putea vedea pe ecranele romanesti jucind impreuna in thriller-ul erotic „Vanilla Sky”. El este unul dintre cei mai bine platiti actori americani, ea este numita „zina spaniola”. El este un adept al Bisericii Scientologice, ea este budista de la 18 ani. Lui ii place sa sara cu parasuta, ei ii place cel mai mult sa doarma. El – Rac, ea – Taur. Cu toate acestea, cei doi formeaza cel mai sexy cuplu de la Hollywood, povestea lor de dragoste urmind sa fie oficializata cit de curind… El e Cruise

Thomas Cruise Mapother IV s-a nascut pe 3 iulie 1962 – zodia Rac – in Syracuse, New York. Singurul baiat dintre cei patru copii ai lui Mary Lee si Joe South, Tom si-a petrecut copilaria pe drumuri, pina la virsta de 14 ani el urmind cursurile a nu mai putin de 15 scoli din SUA si Canada.

– Pentru ca vroia sa devina preot, s-a inscris la seminarul franciscan. A renuntat dupa un an de zile. In liceu a facut wrestling, dar o rana la genunchi l-a determinat sa renunte.

– La 18 ani, a renuntat la scoala si s-a indreptat spre New York pentru a deveni actor. Pentru cel de-al doilea film, „Taps”, a fost rasplatit cu… 850 de dolari. Citiva ani mai tirziu, devenea unul dintre cei mai bine platiti actori – pentru „Interviu cu un vampir” a fost recompensat cu 15 milioane de dolari, iar pentru „Misiune imposibila 2”, in calitate de actor si producator, a cistigat 75 de milioane de dolari. Ultimul proiect – „Minority Report”, in regia lui Steven Spielberg.

– A fost casatorit cu Mimi Rogers timp de trei ani, Tom invocind ca motiv al divortului sterilitatea actritei si nu noua femeie din viata lui: Nicole Kidman. La ora actuala, Mimi Rogers are doi copii, intre timp dovedindu-se ca Tom sufera de oligospermie (o forma de sterilitate care reduce la minimum sansele de a procrea).

– In 1990, in timpul filmarilor la „Zilele tunetului”, a cunoscut-o pe actrita australiana Nicole Kidman si, in acelasi an, in Ajunul Craciunului, cei doi se casatoreau. Au mai jucat impreuna in „Departe, departe” si „Eyes Wide Shut”, film despre care se spune ca a zdruncinat din temelii casnicia lor. Faimosii actori au infiat impreuna doi copii: Conor Anthony (7 ani) si Isabella Jane (10 ani). In 2001, Tom a intentat divort, desi Nicole era insarcinata. Actrita a pierdut sarcina, insa a pastrat mostre din tesutul fatului pentru a-i dovedi oricind lui Tom ca a fost conceput impreuna cu el.

– In 1990, Tom a renuntat la religia catolica si a aderat la Biserica Scientologica, sustinind ca invataturile acesteia l-au vindecat de dislexie (dificultati de citire).

– Nu bea alcool, ii place sa scrie, sa sara cu parasuta, sa faca scufundari si sa piloteze avionul. Il admira pe Dustin Hoffman (partenerul lui din „Rain Man”) si ii place muzica lui Van Morrison. – Averea lui Cruise este estimata in jurul sumei de 250 de milioane de dolari, incluzind cinci case, doua avioane si bijuterii valorind aproximativ un milion de dolari.

– Desi are 1,72 m si 70 de kg, revista „People” l-a situat printre cei mai frumosi 50 de oameni din lume si i-a acordat titlul de cel mai sexy barbat in viata.

Ea e Cruz

– S-a nascut pe 28 aprilie 1974 – zodia Taur – la Madrid. Mama ei, Encarna, este coafeza, iar tatal, Eduardo – comerciant. Are un frate fotbalist si o sora dansatoare de flamenco. Are 1,68 m si 52 kg.

– A studiat baletul timp de noua ani, iar la 15 ani a cistigat concursul organizat de o agentie de casting, primind astfel diverse roluri in spectacole TV si videoclipuri.

– A jucat pina la ora actuala in 25 de filme, dintre care doua in regia lui Pedro Almodovar: „Carne tremula” si „Totul despre mama mea”. Pentru rolul din „Nina de tus ojos”, Penelope a fost recompensata cu premiul Goya, echivalentul spaniol al Oscarului, pentru cea mai buna actrita.

– In filmul „Abre los ojos” precum si in remake-ul american al acestuia, „Vanilla Sky”, Penelope detine acelasi rol. Ultimul proiect – „No News from God”, unde intrupeaza un inger venit din iad.

– A lucrat ca voluntara in Uganda timp de doua luni si a donat toti banii cistigati pentru filmul „Hi-Lo Country” asezamintului pentru copii al Maicii Tereza din Calcutta, dupa ce a lucrat si acolo ca voluntara timp de o saptamina.

– A fost motivul pentru care Matt Damon s-a despartit de Winona Ryder, iar in timpul filmarilor la „Idila capitanului Corelli” a avut o idila cu Nicolas Cage.

– In timpul lucrului la acelasi film, pentru ca fratele ei de 16 ani se amuza pe seama stilului ei de a alerga, poreclind-o Forrest Gump, Penelope i-a interzis sa mai asiste la filmari.

– Este budista de la virsta de 18 ani, ii admira pe Dalai Lama si pe Maica Tereza, iar tara ei preferata este India.

– Dupa filmul „All the Pretty Horses”, Penelope a devenit vegetariana. Hobby-ul ei este dormitul, ii plac albul si negrul, mincarea japoneza si Coca-Cola. Asculta muzica clasica – Chopin, Mozart, Vivaldi -, iar cel mai mult o distreaza sa-si cumpere haine.

Ei sint Tom si Penelope

S-au cunoscut in timpul filmarilor la „Vanilla Sky” si a fost dragoste la prima vedere, insa au devenit iubiti abia dupa ce au terminat lucrul la acest film. „Cind muncesti 18 ore pe zi, o idila este ultimul lucru la care te gindesti. Totusi, dupa aceea, ne-am apropiat si acum pot spune ca Penelope este cel mai frumos lucru din viata mea”, marturiseste Tom. Ea, pe de alta parte, afirma ca acela care a contribuit decisiv la povestea lor de dragoste este regizorul filmului „Vanilla Sky” Cameron Crowe. „Cea ce a creat el pe platou a fost magie pura, pe care am regasit-o apoi si in viata reala”

Cei doi au fost vazuti pentru prima oara impreuna la petrecerea unde Tom isi sarbatorea ziua de nastere. Mai tirziu, Tom a dus-o pe iubita lui intr-o statiune exclusivista de pe insula Fiji, unde o camera costa trei mii de dolari pe noapte, la doar citeva zile dupa ce plecase de acolo fosta lui sotie, Nicole Kidman, insotita de copiii lor.

Relatia dintre cei doi a evoluat mult de atunci, ei planuind sa se casatoreasca pina la sfirsitul anului. Potrivit unui ziar american, perechea Cruise-Cruz a inceput deja sa caute o casa in Greenwich, Connecticut, iar Tom a aranjat pentru ei o ceremonie la Biserica Scientologica. „int sigur ca de data aceasta mi-am gasit perechea, iar casnicia noastra va dura toata viata” afirma increzator actorul.

Pina una alta, Penelope s-a mutat in Los Angeles ca sa fie aproape de el, iar el invata spaniola pentru a-si impresiona viitoarele rude. Mai mult decit atit, la Muzeul figurilor de ceara Madame Tussaud, statuile celor doi au fost puse una linga alta – e adevarat, vegheate de la mica distanta de copia de ceara a lui Nicole Kidman…

SURSA : PROTVMAGAZIN

Tags: