”Crulic – drumul spre dincolo” primeşte încă două premii

De: Mioara Tronaru / 01.11.2011, 14:32
”Crulic – drumul spre dincolo” primeşte încă două premii
Regizat, scris şi produs de Anca Damian, ”Crulic - drumul spre dincolo” a fost din nou premiat la două dintre cele mai importante festivaluri de film documentar din Cehia şi România.

„Crulic – drumul spre dincolo” a primit Premiul Silver Eye Award, oferit în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Documentar Jihlava, din Cehia, o distincţie ce recompensează „filme documentare creative şi excepţionale din Europa Centrală şi de sud-est”, şi Premiul pentru cel mai bun documentar românesc, oferit în cadrul celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Documentar Astra, de la Sibiu. „Sper că din lumea de dincolo, cineva zâmbeşte”, a spus Anca Damian la primirea premiilor.

Crulic – drumul spre dincolo” este povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla la Varşovia, şi abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei.