Cu Air France intri in culisele filmului despre viața lui Sergiu Celibidache (COMUNICAT)

De: ApropoTV.ro / 12.06.2023, 10:00
Cu Air France intri in culisele filmului despre viața lui Sergiu Celibidache (COMUNICAT)
 • Compania Air France se bucură să se alăture proiectului cinematografic „The Yellow Tie”, omagiind astfel conexiunea specială pe care Sergiu Celibidache a avut-o cu Franța. Filmarea va avea loc în București între iunie și august 2023.
 • Air France România anunță organizarea unui concurs special în România, oferind oportunitatea de a câștiga o vizită pentru 2 persoane pe platoul de filmare ”The Yellow Tie” și de a fi figurant într-o scenă concertistică alături de John Malkovich. Air France oferă, de asemenea, șansa de a câștiga două bilete de avion la Paris.
 • Primele interacțiuni ale Air France cu cinematograful francez și internațional datează chiar de la înființarea companiei. Un exemplu este angajarea celebrului aviator și scriitor St Exupéry ca ofițer de relații cu presa și consultant de producție. Contribuția sa a fost esențială în realizarea unor filme remarcabile precum ‘Weekend în Algiers’ și ‘Atlantique Sud’, care au avut rolul de a promova noile rute ale companiei și de a evidenția gloria aviației poștale din trecut și prezent.

   Este o onoare pentru noi să ne alăturăm acestui proiect cinematografic ‘The Yellow Tie’ și să îl omagiem astfel pe maestrul Sergiu Celibidache, pentru legătura culturală puternică creată în timp între România și Franța. Air France a dezvoltat o relație strânsă și durabilă cu industria cinematografică, atât din perspectivă istorică, cât și culturală și ne dorim să contribuim în continuare la promovarea artei și culturii prin intermediul filmelor remarcabile”,declară Răzvan Răduț, Country Sales Manager Air France România.

  În sprijinul distribuției filmului „The Yellow Tie” care explorează viața și cariera lui Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai celebri și controversați dirijori de muzică ai secolului al XX-lea, Air France România anunță organizarea unui concurs.

  Pentru a participa la concurs, cititorii sunt invitați să acceseze pagina oficială a concursului, https://afplaynow.com și să răspundă corect la cele două întrebări. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți, iar premiul constă într-o vizită pentru 2 persoane pe platoul de filmare și posibilitatea de a fi figurant într-o scenă concertistică alături de John Malkovich care va juca rolul legendarului dirijor Sergiu Celibidache în această producție. Al doilea premiu oferit in concurs constă în două bilete de avion către Paris cu Air France.

   

  Prin această inițiativă, Air France dorește să sublinieze legătura simbolică pe care Sergiu

  Celibidache a avut-o cu Franța, țară care l-a inspirat și în care și-a desăvârșit talentul muzical.

  „The Yellow Tie” va fi filmat integral în București în perioada iunie-august 2023. John Malkovich va juca rolul legendarului dirijor Sergiu Celibidache în această producție impresionantă.

  Sergiu Celibidache și-a urmat studiile gimnaziale și muzicale la Seminarul Pedagogic de la Iași până în 1930, iar după 18 ani și-a continuat studiile în străinătate, cultivându-și pasiunea pentru muzică la Paris. Venerat și recunoscut în Franța pentru geniul său muzical, Sergiu Celibidache a fost unul dintre cei mai respectați dirijori ai timpului său și a menținut o relație specială cu Franța, alegând sa își petreacă ultimele momente ale vieții la reședința sa din La Neuville-sur-Essonne, de lângă Paris.

  Despre „The Yellow Tie”:

  Pentru mai multe informații despre filmul „The Yellow Tie” și pentru a afla detalii actualizate, vă invităm să accesați pagina oficială de Facebook a filmului, https://www.facebook.com/theyellowtie.

  Despre Air France:

  Pentru mai multe informații despre alte inițiative culturale susținute de Air France, vă invităm să vizitați site-ul nostru oficial

  https://corporate.airfrance.com/en/air-france-loves-cinema-episode-1-1933-1945

  https://corporate.airfrance.com/en/la-saga

   

  Citește și:

  Connect Casting – Comunicat de Presă – Yellow Tie (apropotv.ro)

  Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în distribuția filmului ”Cravata galbenă” (apropotv.ro)