Cu cât te plătesc americanii să le prinzi șobolanii

De: Gabriela Voicu / 01.02.2013, 16:30
Cu cât te plătesc americanii să le prinzi șobolanii
Oficialii unui oraș american din Michigan încearcă să combată problema înmulțirii șobolanilor în zonă, oferind recompense pentru prinderea lor.

Înmulțirea șobolanilor într-un oraș din Michigan a determinat autoritățile locale să ia în considerare recompensarea celor care reușesc să îi prindă.

Potrivit edilului Mike Smith, în orașul St. Clair Shores vor fi oranizate și programe educaționale pentru a informa locuitorii cu privire le metodele prin care pot ține la distanță rozătoarele de casele lor.

5 dolari pentru fiecare șobolan – atât ar primi cei care vor participa la inițiativa oficialilor de a rezolva această problemă.

În timp ce unii localnici spun că ar putea fi profitabil să se implice, alții cred că metoda „vânătorii de recompense” reprezintă o modalitate inutilă de a cheltui fonduri.

„E ridicol”, crede americanca Heather Hawkins. „Aș fi putut câștiga 55 de dolari vara trecută, având în vedere câți șobolani am găsit. Oficialii ar putea adăuga acești bani sumei necesare rezolvării problemei definitiv”, a mai spus femeia.