Cu ce să vă ocupați timpul, în mod creativ și practic – pictura pe numere pentru cei mici și mari

Apropo.ro / 29.07.2021, 18:12
Cu ce să vă ocupați timpul, în mod creativ și practic - pictura pe numere pentru cei mici și mari

În lumea în care ni se pare firesc să stăm cu orele ațintiți cu privirea în ecranele de smartphone sau televizor, când copiii ce încă nu au ajuns bine adolescenți au deja un telefon personal, când timpul liber nu ne mai ajunge și prea puțină atenție acordăm activităților de relaxare, se simte nevoia de un refresh. Iar acesta poate fi creativ și benefic pentru starea voastră de spirit. Se numește pictură pe numere și vine să schimbe tot ce știați despre clasica variantă de pictat.

Oricine poate picta

Chiar dacă sunteți un neîndemânatic, un anti talent și nu v-ați fi gândit vreodată că ați putea să deveniți creatorii unor tablouri perfecte, iată că se poate. Pictura pe numere echivalează într-o oarecare măsură cu acele cărți de colorat pentru adulți. Au fost multă vreme recomandarea specialiștilor care au ajuns la concluzia că scrisul de mână, dar și munca creativă, self made, este satisfăcătoare pentru creier.

Pictura pe numere dă șansa ca oricine să picteze. Este simplu, întrucât presupune doar o corespondență între culori și numere. Concret, pânză de bumbac, întinsă pe șasiu, este schițată și numerotată. Iar fiecărei culori îi corespunde un număr. Aplicați culoarea potrivită în locul potrivit și la final obțineți un tablou perfect.

Picturi pentru toate preferințele

Acum că v-ați convins că ați putea picta oricând, rămâne să vă mai alegeți și tematica. Să fie vorba despre flori, peisaje urbane, despre animale? Există opțiuni pentru adulți, dar și pentru copii. Veți regăsi însă la fel de ușor și picturi pe numere reproduceri după celebre tablouri. Poate că vă puteți decide mai ușor dacă vă gândiți unde veți decora cu tabloul finalizat. Căci la final munca depusă este o decorațiune de care vă puteți folosi. Nu este neapărat necesară înrămarea.

Procesul în sine de pictat, dublat de satisfacția realizării finale a unui tablou sunt motive suficiente să experimentați pictura pe numere. O regăsiți în eshop-uri la prețuri accesibile și vine la pachet cu toate accesoriile necesare pentru a începe de îndată pictatul. Adică în kit complet cu toate culorile și 3 pensoane de mărimi diferite.

Pentru pictorii cu experiență povestea poate fi alta

Dacă ați depășit prima etapă, cea a începătorului curios care își exersează skill-urile în a picta simplu și rapid, puteți merge mai departe de atât. Adică să achiziționați pânza albă și gata să fie pictată. Magazinele de nișă vin pregătite cu stoc suficient de panze de diverse dimensiuni pe sasiu și alte accesorii sau produse: culori, paleta pentru culori, șevalete ajustabile care să vă ajute să pictați în confort deplin.

Arta în toate formele sale, cu puțin ajutor este oricând o pastilă eficientă anti plictiseală. O experiență creativă care vă destresează și vă deconectează de la tehnologie. Și asta este fix ce avem nevoie din când în când și fix ce ne dorim pentru copiii din generația actuală. Pictați împreună și vă bucurați de astfel de momente.