Cu ce tip de femei sunt predispuși bărbații să înșele și cauza infidelității

Apropo.ro / 01.07.2013, 10:45
Cu ce tip de femei sunt predispuși bărbații să înșele și cauza infidelității
Dacă vorbim de o aventură, bărbații tind să fie atrași de femeile cu trăsături faciale mai "feminine".

În urma unui studiu realizat de Anthony Little de la Universitatea Stirling și Benedict Jones de la Universitatea Glasgow aflăm de ce sunt bărbații infideli și de ce tip de femei sunt atrași atunci când se hotărăsc să trădeze sentimental partenera.

Trăsăturile feminine, precum un maxilar mai mic sau obraji mai plini, prezintă o legătură directă cu nivelul de atracție al unei femei (așa cum este el perceput de către bărbați). Gradul de atracție este perceput ca un indicator direct al sănătății, tinereții, fidelității și a altor trăsături, explică cercetătorii.

De asemenea, trăsăturile feminine sunt asociate unui nivel mai ridicat al hormonului feminin estrogen, ce are o legătură directă cu succesul reproductiv. Cercetătorii au descoperit că atunci când este vorba de relații de lungă durată, „bărbații preferă femeile mai puțin atrăgătoare, cu mai puține trăsături feminine”.

Studiile asupra factorilor ce influențează alegerea partenerilor au fost efectuate mai ales asupra femeilor, aceste cercetări obținând un rezultat similar: femeile preferă un bărbat mai masculin pentru relații de scurtă durată, dar unul mai puțin masculin pentru o relație de lungă durată, fiind posibil ca cel din urmă să reprezinte o variantă mai de încredere în ceea ce privește creșterea copiilor.

Citește mai multe detalii despre Cercetătorii au descoperit tipul de femeie cu care bărbații sunt predispuși să înșele și cauza infidelității, pe Descoperă.ro110