Cu dragostea la psiholog: Ce probleme de cuplu îi determină pe români să apeleze la terapie

De: Alexandra Necsoiu / 20.07.2017, 10:23
Cu dragostea la psiholog: Ce probleme de cuplu îi determină pe români să apeleze la terapie
8 din 10 cupluri din România vin la psihoterapeut deoarece unul dintre parteneri nu-şi mai manifestă afecţiunea faţă de partener. Este rezultatul unui studiu efectuat de psihoterapeutul Oana Nicolau după zece ani de experienţă în terapia de cuplu.
Printre principalele probleme cu care s-au confruntat cele aproape 1000 de cupluri care au venit la terapie se mai numără lipsa susţinerii şi încurajării partenerului, delăsarea pe plan personal, lipsa timpului sau apariţia copilului.
 
„În ciuda percepţiilor generale, nu infidelitatea este principala problemă cu care cuplurile din România se confruntă, ci lipsa de afecţiune, lipsa de manifestare a sentimentelor. Majoritatea partenerilor ridică problema singurătăţii într-un cuplu şi nesiguranţa în relaţie şi în iubirea celuilalt. O altă problemă este timpul alocat relaţiei, acel timp pe care cei doi parteneri îl petrec făcând activităţi împreună şi este o resursă foarte importantă în evoluţia relaţiei lor”, precizează psihoterapeutul Oana Nicolau.
 
Pentru rezolvarea problemelor, un cuplu stă în terapie între 4-6 luni, iar mulţi dintre ei aleg să rămână apoi în terapia de dezvoltare personală.
 
“Spre deosebire de acum zece ani, percepţia cuplurilor asupra terapiei s-a schimbat foarte mult. Astăzi, cuplurile conştientizează necesitatea unui psihoterapeut care să-i ajute să depăşească anumite obstacole sau anumite perioade stresante. Important este să înveţi să repari ce s-a stricat pentru a regăsi armonia cuplului”, adaugă psihoterapeutul Oana Nicolau.
După 10 ani de activitate, Clinica Oana Nicolau a implementat un program de sănătate emoţională pentru a evidenţia principalele probleme pentru care românii apelează la un psihoterapeut şi pentru a oferi soluţiile necesare (problemele de cuplu, depresia, anxietate şi stresul, dezvoltarea personală, parentingul).
 
Pentru problemele de cuplu, psihoterapeutul Oana Nicolau a lansat cartea “A de la Armonie” care scoate la lumină cazurile cu care s-a confruntat în cabinet. 
 
„Ideea cărţii a venit din iubire pentru oameni şi pentru problemele pe care aceştia le au. Viaţa de cuplu ne aduce împlinire şi trasează zâmbete şi bucurie pe chipurile noastre. Cartea are la bază poveştile reale din cabinet, poveşti care-i pot ghida şi pe ceilalţi în atingerea armoniei în cuplu. Totodată, cartea subliniază importanţa terapiei ca mijloc de prevenţie”, a precizat psihoterapeutul Oana Nicolau.
 
În perioada 20 iulie – 20 august, Clinica Oana Nicolau oferă un pachet special pentru primele 50 de cupluri care aleg să meargă în terapie – la cinci şedinţe achiziţionate primesc o şedinţă cadou. Pentru cei care nu au timpul necesar sau nu se află în Bucureşti, Clinica Oana Nicolau oferă şi terapie prin Skype. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul https://www.clinicaoananicolau.ro/.
 
Despre Clinica Oana Nicolau
Clinica Oana Nicolau îşi desfăşoară activitatea de mai bine de 10 ani pe piaţa din România. Clinica dispune de peste 30 de specialişti în psihologie, psihoterapie, psihiatrie, coaching, logopedie şi nutriţie. Specialiştii din cadrul Clinicii Oana Nicolau au început un program de sănătate emoţională care cuprinde următoarele probleme cu care se confruntă românii care merg la psihoterapeut: problemele de cuplu, depresia, anxietate şi stresul, dezvoltarea personală şi parentingul. Preţurile clinicii variază între 80 de lei pentru serviciile de logopedie, 150 de lei pentru terapiile individuale şi 200 de lei pentru terapiile de cuplu sau familie.