Cu mătuşa lui Alexandru Andrieş prin România

Apropo.ro / 23.11.2012, 14:09
Cu mătuşa lui Alexandru Andrieş prin România
Una dintre ultimele apariţii ale Editurii Vellant, ”Cu mătuşa prin România”, este o relatare relaxată a unei călătorii prin ţară şi un album de fotografii semnate de nepotul Alexandru Andrieş. Cu această ocazie, autorul şi-a făcut un pic de timp să ne răspundă la câteva întrebări.

– Dacă ar fi să renunţaţi la „efervescenţa” Bucureştiului, unde, în România, aţi alege să vă stabiliţi?
Oricum în Ardeal – am şi un cântec, despre cum mi-aş dori o casă la Sibiu.

– Ce credeţi că lipseşte României pentru a atrage turiştii?
Ceea ce lipseşte în general României pentru orice – şi e o listă uriaşă… de ce ar face turismul excepţie?

– În cazul în care mătuşa dvs. vrea să aprofundeze experienţa pe plaiurile natale, ce alte obiective aţi mai avea pe listă?
E foarte posibil să vină şi un „mătuşa se întoarce”: au mai rămas destule locuri care merită vizitate, în principiu zona de sud şi traseele celebre Transalpina, Transfăgărăşanul… precis chiar acum lucrează mătuşa la o listă!!!

– Mulţi oameni din domeniul culturii, au ales să devină nişte voci şi în politică (Mircea Dinescu, Mircea Cărtărescu…), dvs. aţi stat deoparte. Nu v-a curtat niciun partid?
Nu, şi nici nu mă interesează o astfel de „înregimentare” – un artist care îşi respectă menirea trebuie să fie total independent, altfel devine un „poet de curte”… părerea mea!!!

– Sunteţi mulţumit de felul în care stau lucrurile în politica românească?
Cred că singurii care sunt mulţumiţi când vine vorba de zona politică de la noi sunt chiar ei, politicienii: în mod sigur, ei trăiesc bine – o vorbă marinărească, parcă…

– Ne facem loc în agendă la sfârşitul acestui an pentru un concert marca Alexandru Andrieş?
Da, concertul de Sărbători va fi pe 3 decembrie 2012, la Teatrul Eexcelsior.
Mioara Tronaru