Cu Schengen la Berlin

Apropo.ro / 28.12.2001, 12:22
Cu Schengen la Berlin
Guvernul a alocat 977, 5 milioane lei, pentru un turneu simbolic pe care un grup de tineri romani il va efectua in lunile ianuarie si februarie in principalele capitale europene ale tarilor din spatiul Schengen. Aceasta delegatie va fi formata din 23 de tineri premiati in 2001 la


Guvernul a alocat 977, 5 milioane lei, pentru un turneu simbolic pe care un grup de tineri romani il va efectua in lunile ianuarie si februarie in principalele capitale europene ale tarilor din spatiul Schengen.

Aceasta delegatie va fi formata din 23 de tineri premiati in 2001 la olimpiadele internationale de matematica, fizica, informatica, biologie, precum si din membrii lotului national de caiac-canoe, medaliati cu aur la Campionatul Mondial din Brazilia.

Prima etapa a programului, care se va desfasura in perioada 31 decembrie 2001 – 2 ianuarie 2002, consta in vizitarea orasului Berlin, chiar in noaptea de Anul Nou, urmind ca, pe parcursul celor 48 de ore ale vizitei, grupul de tineri romani, insotit de ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, sa asiste la sarbatoarea organizata in vecinatatea Portii Brandenburg cu prilejul intrarii in anul 2002.

Tinerii, reprezentind primii cetateni romani care au intrat in spatiul Schengen fara vize, vor fi primiti de oficialitati ale orasului Berlin si se vor intilni cu elevi si studenti germani care studiaza muzica, arta, religia, turismul, stiinta sau sportul.

Programul EU-Romania va continua, in lunile ianuarie si februarie, la Atena, Roma, Madrid, Paris, Bruxelles, Viena.

Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, a afirmat ca Executivul doreste prin acest program sa arate ca eliminarea vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in spatiul Schengen creeaza Romaniei posibilitatea de a intra in Europa „cu tot ce are mai bun in prezent”.

„Eliminarea vizelor reprezinta disparitia sentimentului de frustrare al cetatenilor romani si a interviurilor umilitoare de la sediile ambasadelor”, a spus Agathon.

El a mai afirmat ca Executivul va lansa, in perioada urmatoare, si un ghid de calatorie pentru cetatenii romani care vor calatori in scop turistic in spatiul Schengen.
Sursa:www.medifax.ro