Cu toţii la surf!

Apropo.ro / 28.09.2007, 21:26
Cu toţii la surf!
Intrăm în culisele surfului, sport inventat de… pinguini, care sînt şi mari maeştri. Printre aceste somi­tăţi, vrea să se infiltreze tînărul Cody Maverick, un amator deo­cam­dată într-ale surfului, dar care ţine neapărat să între în cea mai tare şi mai periculoasă competiţie, Penguin World Surfing Championship.

Pentru el, a cîştiga podiumul înseamnă că va bene­ficia de un respect şi o admiraţie la care nu va ajunge niciodată în alte con­diţii. Visele lui de mărire se izbesc de perso­nalitatea marelui campion Geek, care-l va face să înţeleagă că un mare cam­pion nu e neapărat cel care ajunge primul. În ultima vreme, s-au umplut ecranele de pinguini. ”Cu toţii la surf!” era în lucru cu mult înainte ca ”Marşul pinguinilor” (2005) să răvăşească sălile de cinematograf. Dar gestaţia a fost mai îndelungată şi succesul din 2005, ca şi cel din 2006 al lui ”Happy Feet – Mumble cel mai tare dansator”, nu a făcut decît să netezească drumul pingui­nilor surferi. Referitor la drăguţele ani­mă­­luţe care au cucerit ecranele, Shia LaBeouf a formulat chiar o teorie: ”Sînt cele mai umane dintre toate păsările. Pingui­nii stau în picioare şi se organizează în societăţi. Au chiar expresii umane. Este foarte amuzant”. Iar Jeff Bridges îi ţine isonul: “Pinguinii au luat puterea! Din fericire, încă se mai fac filme şi fără pinguini!”.

Premiera: 28 septembrie
TO: Surf’s Up. Producţie SUA, 2007.
R: Ash Brannon, Chris Buck. Voci: Shia LaBeouf, Jeff Bridges, Zooey Deschanel, Jon Heder, James Woods, Diedrich Bader, Mario Cantone, Kelly Slater.
Distribuit de InterComFilm Distribution. Avanpremiera la Cinema Pro, joi, 27.09, la ora 21.30