Cubeletes: ultima fita in materie de jucarii inteligente (Video)

Apropo.ro / 06.01.2012, 13:31
Vremurile au evoluat asa ca si jucariile au evoluat, iar in ultimii ani parintii au inceput sa caute din ce in ce mai mult jucarii educationale pentru copiii lor, "fortand" producatorii sa nascoceasca fel de fel de inventii.

Odata cu evolutia tehnologica, lucrurile pe care noi, in copilarie, doar ni le imaginam, astazi sunt reale si pot fi experimentate de copii nostri.

Este uimitor cat de mult au evoluat jucariile pentru copii iar cele educationale pun la contributie atat mintea copiilor cat si cea a parintilor.

De la olarit la energie solara, de la radiocomandate la puzzle-uri, magazinele de jucarii online (cat si cele „offline”) pun la dispozitie mii de jucarii pentru copii care le pot dezvolta capacitatile intelectuale si, in loc sa le distruga, acestia invata cum sa le construiasca.

O ultima fita in acest domeniu vine de la Modular Robotics, o companie bazata pe robotica din SUA, numita Cubeletes.

Jucaria acestora este un ansamblu de cuburi inteligente, „indopate” cu tehnologie avansata, structurate pe 3 mari categorii: actiune, simturi si utilitate.

Odata unite, aceste cuburi comunica intre ele si reactioneaza la diversi stimuli declansati de cel care le manevreaza.

La ora actuala Modular Robotics pun la dispozitie 15 cuburi inteligente, individuale ca functie sau actiune insa acestia declara ca mai au multe altele in dezvoltare.

Dupa cum puteti vedea din clipul de mai sus, copii (sau adultii) isi pot crea proprii roboti combinand cuburile intre ele dupa bunul plac.

Ca pret, un singur cub costa 25 de dolari insa producatorii au pus la dispozitie si diverse kit-uri cu 6 sau 20 de cubeletes, pentru a satisface nevoile celor curiosi.

Momentan aceste cuburi nu sunt pe stoc, fiind disponibila doar varianta de precomanda a lor, insa in scurt timp vom putea observa fel de fel de combinatii realizate cu aceste jucarii inteligente.