Cuibul lui Nicolae

Apropo.ro / 21.12.2001, 08:03
Cuibul lui Nicolae
Românul din atacul lui Sporting locuieste la Lisabona în casa lui Nuno Gomes, portughezul care a eliminat pe Dinamo din cupele europene pe cînd juca la Benfica Desi pîna la Craciun mai sînt cîteva zile, la Lisabona e vreme de primavara. Temperatura nu scade sub 16 grade Celsius, ceea


Românul din atacul lui Sporting locuieste la Lisabona în casa lui Nuno Gomes, portughezul care a eliminat pe Dinamo din cupele europene pe cînd juca la Benfica

Desi pîna la Craciun mai sînt cîteva zile, la Lisabona e vreme de primavara. Temperatura nu scade sub 16 grade Celsius, ceea ce-i face pe portughezi sa se îmbrace sumar. În orasul de pe malul Oceanului Atlantic, Ladislau Boloni si Marius Niculae sînt doi români deja binecunoscuti.

„Toata lumea m-a primit excelent. Chiar daca la început a fost mai greu, în legatura cu acomodarea, acum totul a intrat pe drumul pe care mi l-am dorit. La un moment dat Sporting era pe locul 15 si atmosfera se deteriorase. Împreuna cu nea Loti Boloni si cu colegii mei am reusit în cîteva luni sa ajungem pe primul loc în clasament”, spune Niculae. Fotbalistul locuieste într-un cartier de lux al Lisabonei, împreuna cu prietena lui Cristina. „Avem o viata linistita si voi face absolut tot ce trebuie ca Marius sa aiba tot ce îsi doreste cînd vine acasa. E important pentru el sa fie linistit si sa se gîndeasca numai la fotbal”, spune ea.

Vila din cartierul Cascais se afla la cinci minute de mers cu masina de malul Oceanului Atlantic. Este proprietatea unui fost jucator al Benficai Lisabona, Nuno Gomes (plecat între timp în Italia, la Fiorentina), si a fost închiriata de Sporting special pentru Marius Niculae. Ce ironie! În urma cu 15 luni, Nuno Gomes a marcat golul care l-a eliminat pe Niculae din cupele europene, la acel Dinamo – Benfica 0-2, iar acum românul locuieste în casa portughezului!

Casa e, de fapt, un mic univers pentru doi îndragostiti. Cladirea are cinci camere. Într-una din ele se afla un aparat de bronzat artificial si e rezervata în special Cristinei. La parter, Marius si-a amenajat una din încaperi ca sala de antrenament. Aparatele sînt de ultima ora si au costat 6.000 de dolari. „De fiecare data cînd vin de la antrenament intru acolo pentru forta. Respect un program stabilit de nea Loti, care mi-a spus sa nu lucrez înainte si dupa meciuri timp de 48 de ore. Muncesc pentru grupele de muschi care îmi dezvolta viteza”. Niculae îsi poate face programul de recuperare acasa, pentru ca are jacuzzi si piscina cu trambulina de sarituri.

Fara vacanta
Duminica, Marius Niculae va veni în România pentru a sarbatori Craciunul alaturi de familie. Pe 26 decembrie se va întoarce la Lisabona pentru un meci din Cupa Portugaliei, programat pe data de 29 decembrie. Dupa Revelion, pe care-l va petrece în tara, e foarte probabil ca el sa se întoarca în Portugalia pe 1 ianuarie daca Real Madrid confirma faptul ca Sporting va juca în turneul de la Madrid, organizat o data cu împlinirea a o suta de ani de la înfiintarea clubului spaniol. „Mama îmi pregateste si mie sarmalute, piftie si celelalte mîncaruri specifice perioadei. Manînc cît pot acasa si mai iau si la valiza”, a glumit „Sageata”.

Cîrnacior si Bursuc
Alaturi de Marius si de Cristina mai traiesc trei suflete: doi cîini (foto) si un animal mic si ciudat care seamna cu o corcitura între iepure si veverita. „Cincila e febletea mea”, a povestit Cristina. „La început i-a placut lui. Acum nu se mai uita la ea si o iubesc eu”. Cei doi cîini sînt de rase diferite. Unul este Golden Ritriever si celalalt Braco Weimeiner: „Goldenul meu se numeste Bursuc. Celalalt e Cîrnacior si e proprietatea lui Marius. E un cîine terorizat. Îl dreseaza si bietul cîine tremura de fiecare data cînd îl vede”, a povestit prietena lui Niculae.
Sursa: www.prosport.ro