Culoarea părului se alege în funcţie de tonalitatea pielii

Apropo.ro / 23.05.2018, 16:55
Culoarea părului se alege în funcţie de tonalitatea pielii
Stiai ca nuanta parului nu se alege la intamplare? Si ca trebuie sa tii cont de mai multe lucruri, cel mai important dintre ele fiind tonalitatea pielii?

Stilistul este cel mai in masura sa faca o diagnoza corecta.  Tot el te va indruma catre culoarea potrivita. Tonalitatea pielii se stabileste observand pielea neafectata de soare. Sau dupa venele de pe interiorul antebratului: venele verzi inseamna tipul „cald” iar cele albastre tipul „rece”.

Daca tenul tau are o tonalitate galbena, i se potrivesc culorile calde precum aramiu, blond cald piersica si nuante de castaniu. Pentru o piele cu tonalitate mai roz, sunt potrivite culori reci precum blondul sau castaniul cenusiu.

Cum mai poti afla carui tip faci parte? Gandeste-te ce culori preferi in privinta hainelor. Ti se potrivesc nuantele de rosu, portocaliu sau olive?  Atunci cu siguranta e bine sa alegi nuante calde de blond auriu, blond roze, aramiuri piersica. Iti place rosu rece, fuchsia, negru, albastru sau verde pin?  Opteaza pentru nuante reci cum ar fi blond argintiu, castaniu cenusiu sau negru.

Iata cateva recomandari de la hairstilistii Sebastian Professional:
Negrul – este foarte des intalnit in Romania, dar nu sta bine oricui si este destul de anevoios de transformat, daca persoana in cauza se plictiseste s-o poarte. Unele femei aleg negrul din comoditate, sau datorita temperamentului introvert. Aceasta culoare incadreaza frumos un ten alb, insa dupa o anumita varsta, nu mai este recomandat datorita faptului ca scoate in evidenta toate imperfectiunile fetei.
Rosul – este purtat de persoanele care isi doresc sa atraga atentia; femei curajoase si puternice. Rosul violet rece se potriveste unui ten alb, usor rece sau neutru, iar rosul aramiu-piersica, mai degraba unui ten cald. Parului lung i se recomanda tonalitati de aramiu, auriu sau roze. Pentru un joc delicat de lumini. Parului scurt revenindu-i culorile puternice si intense. Cu accente mai evidente. Persoanelor cu tenul rece li se potriveste cel mai bine castaniul. O tonalitate mai inchisa sau mai rece, spre violet. Iar celor cu ten cald, mahonuri sau castaniul aramiu si auriu. Esti o persoana calda, deschisa si pozitiva? Plaja accentelor este foarte mare aici: de la albastru, verde, violet pana la un blond rece grafit. Iar combinatia cea mai reusita este cea a unui par cu o culoare de baza castaniu, cu accente albastre fine, care sa accentueze linia tunsorii.

Parul blond este cel mai dorit in Romania. Insa tot el poate duce la multe probleme, din cauza culorii natural inchise din aceasta zona. Blond inseamna decolorare sau vopsire intense si procese chimice ce deterioreaza parul. Si in acest caz se aplica aceleasi reguli: daca tenul este rece ca si tonalitate, se recomanda un blond argintiu, cenusiu, perlat.  Iar pentru tonuri calde, blond bej auriu, piersica sau roze.

Tags: