Cum a ajuns Pacha Man expert în bucătărie? Bonus: o rețetă de la el!

De: Carmen Ulian / 17.03.2014, 13:00
Cum a ajuns Pacha Man expert în bucătărie? Bonus: o rețetă de la el!
Pacha Man a povestit despre cum s-a apucat el de gătit și prezintă și o rețetă tocmai bună pentru masa de Paște.

Pacha Man s-a apucat de gătit, încă de pe vremea când începea să meargă la școală. A început să gătească de nevoie, după care… din pasiune.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

„Tata a plecat de acasă când eu aveam 6 ani. Eram cel mai mare dintre frați și ajutor în bucătărie, pentru mama. Pe vremurile acelea nu erau atâtea fast-food-uri, ca să-ți iei de mâncare, și nici jocuri pe calculator. Ne jucam în bucătărie, pe lângă mama, care ne mai punea să curățăm un cartof, să spălăm o farfurie… Acolo am învățat și mi-am făcut baza”, mărturisește Pasha.

La 14 ani, a plecat în Canada, la tatăl său, unde a avut o viață demnă de un film polițist. A intrat în lumea emigranților, cu care făcea toate prostiile – gangstereală, jafuri armate… „de toate, mai puțin crimă și viol”. Câțiva ani a stat după gratii, apoi, în `97, a fost expulzat în România. Pe lângă toate „porcăriile” de acolo, printre picături, a fost nevoit să-și caute și de lucru.

„Cel mai repede găseai la restaurante, unde lucrai pe perioade scurte, până mai făceai rost de bani. Acolo am învățat destul de multe”, povestește cântărețul de reggae – hip-hop.

A participat și la MasterChef – Proba celebrității de la Pro TV, unde a ajuns până în finală, ieșind pe locul doi. Cu toate acestea, el niciodată nu gătește după rețete și nu a fost nevoie să răsfoiască zeci de cărți de bucate ca să devină expert.

„Eu experimentez și învăț din greșeli. Spre exemplu, condimentez o mâncare în două-trei feluri și văd diferența. În bucătărie, totul e improvizație”, spune Pasha Man.

Iată rețeta lui Pacha Man de costițe de miel cu cartofi copți umpluți:

Ingrediente: 4-5 coaste de miel, ulei, usturoi pisat, sare, piper, rozmarin, puțină lămâie, 100 g brânză cu mucegai, 150 g ciuperci feliate, 2 cartofi fierți în coajă, tăiați și scobiți.

Mod de preparare: coastele se țin într-un baiț făcut din ulei, oțet, usturoi și zeamă de lămâie, sare și piper. Ciupercile tăiate se sotează, se pun în cartofii scobiți, deasupra se presară brânza cu mucegai și se dă la cuptor până se rumenește totul. Coastele se frig pe grătar și se servesc alături de cartofi.

Citește aici mai multe rețete de friptură  cu miel