Cum a ajuns un garaj ieftin să valoreze 2 milioane de dolari

Apropo.ro / 03.04.2012, 16:30
Află povestea unui englez care este pe cale să se îmbogățească de pe urma unui garaj cumpărat cu doar 5 dolari.

Andy Fields, 48 de ani, din Triverton, Anglia, se află în proprietatea unei adevărate comori: garajul său. Nu că ar fi dat peste vreo comoară îngropată, ci în garajul său a descoperit că există ceva prețios.

În garajul său se află o ilustrație autentică Andy Warhol, după cum susțin specialiștii. Se pare că Andy s-a aflat la un moment dat în acel garaj și a schițat un desen pe perete. Asta se întâmpla în copilărie, pe când avea 10 sau 11 ani.

lucrarea lui Andy Warhol

Lucrarea lui Andy Warhol

Ilustrația îl reprezintă pe Rudy Vallee, un artist al anilor 1930, pe care Andy s-a semnat.

Există, totuși, anumite întrebări legate de lucrarea pop-art a artistului, despre care se crede că și-a schimbat numele din Andrew Warhola, în 1949. Întrebările vin tocmai din stilul folosit de Andy, pop-art, gen care a apărut cu mult după ce acesta a realizat desenul. Hârtia pe care a fost schițată lucrarea are o vechime de peste 60 de ani, spun specialiștii.

Experții spun ca este vorba de „mâna” lui Andy, și au estimat lucrarea la 2 milioane de dolari. Actualul proprietar spune că nu intenționează să vândă opera de artă, ci poate, doar, să o expună într-o galerie de artă.

Andy Warhol

Andy Warhol (în tablou)

Lucrările de artă ale lui Andy Warhol s-au vândut bine, până în prezent. Tabloul „Eight Elvises”, o operă de mari dimensiuni, a fost vândut pentru 100 de milioane de dolari, în 2008, iar „Lemon Marilyn” cu 20 de milioane de dolari, în 2007.