Cum a atras atenția Interpolului o artistă excentrică (Poze)

De: Gabriela Voicu / 17.05.2012, 14:30
Sigrid Fleckseder, o artistă excentrică din Austria, a șocat cu o serie de poze care par să fi surprins scenariul unei crime odioase.

Sigrid Fleckseder și partenerul ei, Christian Thomas, s-au trezit cu Interpolul pe urmele lor din cauza unor fotografii „artistice”.

Ei au realizat un pictorial numit „The Four Seasons of Death” în care Sigrid apare în mai multe ipostaze imitând scenariul unei crime.

Într-una din poze, femeia poartă doar lenjerie intimă, este legată din cap până în picioare cu o frânghie și așezată pe frunze uscate, într-o pădure.

După ce cei doi au dus un memory stick cu fotografiile respective la un magazin de electronice din Viena, Austria, cei care ar fi trebuit să le extragă au fost șocați de conținutul acestora și au alertat imediat detectivii Interpol.

În altă imagine din proiectul „The Four Seasons of Death” Sigrid este aparent moartă, pe malul unui râu, așezată cu fața în iarba și având fusta ridicată și topul rupt.

Vezi galeria foto

Sigrid Fleckseder

Sigrid și-a dat seama că proiectul foto a stârnit controverse abia când polițiștii s-au prezentat la domicliul ei. „Nu știu cine a fost mai surprins – eu, pentru că i-am văzut la ușa mea, sau ei pentru că m-au găsit în viață?”, a declarat excentrica artistă.

Un om al legii a confirmat că cei care fac parte din personalul magazinului vienez, care au primit stick-ul cu poze al artiștilor, au fost oripilați de imagini și au crezut că sunt dovada unei crime sângeroase, așa că au anunțat autoritățile.

Sigrid Fleckseder spune că nu se aștepta ca proiectul ei să stârnească astfel de reacții, având în vedere că fotografiile nici măcar nu fuseseră expuse, dar că apreciază reacțiile prompte ale companiei de electronice și ale polițiștilor vizavi de ceea ce ar fi putut indica circumstanțele unei crime.