Cum a cucerit Vali Bărbulescu America

De: Mioara Tronaru / 15.02.2012, 10:18
Cum a cucerit Vali Bărbulescu America
Piaţa muzicală a fost acaparată în ultima vreme de artiştii români. Inna, Alexandra Stan, Akcent sau Edward Maya sunt doar cei mai cunoscuţi. Însă lor li se adaugă mai nou şi DJ autohtoni care mixează în cluburile din toată lumea.

Dacă spunem că Val LaVille a avut gig-uri în Anglia, Germania, Franţa , Italia, Dubai, America şi Canada, probabil nu veţi ştii despre cine este vorba. Însă dacă vă spunem că acesta este pseudonimul exclusiv pentru set-urile şi producţiile underground ale celui mai cunoscut DJ român, atunci lucrurile se mai simplifică.

Odată cu prima sa participare la Winter Music Conference din Miami în 2004, Vali Bărbulescu a pornit să cucerească publicul din cluburile de peste Ocean.

Cel mai recent turneu în Statele Unite şi Canada, al treilea, a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute unde Vali a fost invitat în clubul Le Souk din Manhattan şi Enigma Lounge din Chicago, cât şi în Local Company din Toronto şi U.N. Club din Montreal, toate fiind dedicate publicului tech-house. Vali este însă un DJ care reuşeşte să îmbine sound-ul mainstream cu cel underground, fiind astfel un producător de muzică pe care cluburile îl preferă, indiferent de orientarea clienţilor lor.
În America, Vali a avut ocazia să întâlnească şi câteva VIP-uri ascunse în mulţimea dezlănţuită. Dar nu pentru a cunoaşte vedete merge acolo, după cum ne declară chiar DJ-ul, pentru că el se bucură de publicul său indiferent de statutul, conturile sau popularitatea celor prezenţi.

” În mod paradoxal, în New York este mai puţin show off decât în România. Oamenii apreciază mai mult un entertainment de calitate şi ştiu să se simtă bine atunci când ies în club”, spune Vali Bărbulescu.
Andra Iliaş