Cum a pierdut Facebook 11 milioane de utilizatori!

Apropo.ro / 19.09.2013, 10:30
Cum a pierdut Facebook 11 milioane de utilizatori!
Facebook pierde teren. Aproximativ 11 milioane de utilizatori ai rețelei sociale și-au abandonat conturile din diferite motive.

Milioane de utilizatori Facebook au renunțat la conturile lor din motive ce țin de siguranța informațiilor personale, precum și de teama dependenței.

Pe vremea apropo găsești timpul probabil pentru București și alte orașe

„Sinuciderea identității virtuale” în masă a fost studiată de cercetători de la Universitatea din Viena. Aceștia au descoperit că mulți dintre cei care și-au sters conturile se simțeau presați de cunoscuți care doreau să facă parte din lista lor de prieteni.

Printre alte motive se numără și lipsa unor discuții interesante pe rețeaua de socializare sau pur și simplu pierderea interesului față de Facebook.

Studiile au arătat că doar anul acesta Facebook a pierdut 9 milioane de utilizatori din US și 2 milioane din Marea Britanie.

Cercetătorii supus studiului 600 de useri și au ieșit la iveală următoarele motive pentru care au renunțat la Facebook:

– pentru protejarea datelor personale: 48,3%

– insatisfacții generale: 13,5%

– discuții plictisitoare: 12,6%

– teama de dependență: 6%

Studiul a mai arătat că majoritatea celor care au renunțat la rețeaua de socializare erau în marea lor parte de sex masculin.

Cine folosește Facebook:

– peste jumătate din numărul total al userilor sunt din Canada, UK, Irlanda, US, Australia, Noua Zeelandă.

– Irlanda are un procent de 63% de utilizatori

– Australia: 61% useri

– Noua Zeelandă: 58% useri Facebook

– UK: 55% useri

– US: 47% useri

– Irlanda: 2,25 milioane de utilizatori Facebook. Doi din cinci useri irlandezi recunosc că mint deseori pe rețeaua de socializare.

În România există la ora actuală 6,4 milioane de utilizatori Facebook: bărbați 50%, femei 50%, majoritatea cu vârste de până la 34 de ani.