Cum a reuşit un blogger român să călătorească în toată lumea pentru a se regăsi spiritual – FOTO

De: Alexandra Necsoiu / 06.06.2017, 13:32
Cum a reuşit un blogger român să călătorească în toată lumea pentru a se regăsi spiritual - FOTO
Un blogger român a ajuns în publicaţiile Huffington Post şi Elle prin experienţele sale spirituale despre care scrie pe www.myexoticdream.net. Maria Nicolau atrage tot mai mulţi cititori pe blogul său, dar şi pe conturile de social media, unde postările sale sunt foarte apreciate de pasionaţii de călătorii. Maria îşi fascinează cititorii cu exemplul său, despre care mulţi followeri îl consideră a fi un model ideal de viaţă. Ea călătoreşte în toată lumea şi se reinventează spiritual, aceasta fiind meseria ei.

La mai puţin de 30 de ani, Maria a călătorit deja în peste 35 de ţări, destinaţiile ei preferate sunt India, Bali şi Bahamas. Hobby-ul ei de a călători în locuri exotice cu încărcătură spirituală a devenit o activitate full time. Ea a făcut cunoştinţă cu filosofia budistă participând la un pelerinaj în India alături de Dalai Lama, iar în prezent este instructor yoga cu certificat internaţional. Pentru Maria tehnica yoga a fost cea care a ajutat-o să se descopere şi să se vindece afectiv, iar acum foloseşte aceeaşi metodă pentru a-i ajuta pe cei din jur. ”Într-o practică yoga autentică, nu există niveluri, competiţie sau neputinţă. Yoga este o practică prin care dezvolţi o relaţie cu propriul tău corp şi cu propriile tale energii, în ritmul tău” spune ea.

În fiecare an, ea pleacă în destinaţii pentru suflet alături de oameni care au aceleaşi interese şi pasiuni asemeni ei ”Orice călătorie aduce experienţe, emoţii şi oportunităţi de schimbare, de a privi adânc în interior şi de a înlătura încă un voal ce acoperă lumina şi echilibrul sinelui nostru” mărturiseşte bloggerul. Fiecare loc în care ajunge oferă experienţe autentice bazate pe yoga, meditaţie, ayurveda, ritualuri şi vizite la temple. În prezent ea şi trăieşte visul, acela de a călători, de a se autocunoaşte, de a-i ajuta şi pe ceilalţi să iasă din zona lor de confort şi să descopere liniştea şi echilibrul interior. Viziunea ei este împărtăşită de tot mai muţi oameni, încât asocierea cu unele branduri îi garantează veniturile pentru următoarele incursiuni în locuri exotice de pe glob. Sunt tot mai multe branduri vor să facă parte din povestea şi călătoriile pentru suflet ale Mariei şi grupurilor care o însoţesc.

Maria Nicolau porneşte de la premisa că orice călătorie este un drum iniţiatic în care cei implicaţi trec printr-un proces de redescoperire şi autocunoaştere. Ea scrie despre experienţele sale şi ale grupului alături de care călătoreşte, cititorii ei cunosc programul şi traseul fiecărei călătorii şi pot să înveţe alături de ei cum să îşi schimbe viaţa.

Din perspectiva bloggerului ”Călătoriile însemnă un mod superior de a trăi. Înseamnă că mintea şi sufletul trăiesc în prezent şi asimilează trăiri şi informaţii noi. Înseamnă fericirea provocată de aceste experienţe noi”. Combinând într-un mod nou conceptele de travel, yoga şi minfulness, blogul ei reflectă experienţele trăite în astfel de călătorii cu încărcătură  spirituală.

Pentru Maria călătoriile sunt atât o pasiune cât şi modul în care a ales să îşi trăiască viaţa. Bloggerul a strâns o comunitate mare de fani care o însoţesc în fiecare destinaţie pe care o alege. Peste 10 000 de oameni o urmăresc pe Instagram şi peste 5 800 de persoane îi sunt alături pe Facebook. Aceasta ţine mereu legătura cu fanii săi, iar unii dintre ei ajung să îi devină parteneri de călătorii. În prezent Maria este în India alături de un grup la fel de pasionat de autocunoaştere şi meditaţie ca şi ea.”Suntem împreună într-o Călătorie pentru Suflet, pe un drum iniţiatic în Rishikesh, capitala mondială a practicii spirituale Yoga, pe urmele maeştrilor hinduşi, a yoghinilor şi a celor mai pasionaţi oameni de viaţă, cunoaştere şi magie. Aici Râul sacru Gange ne arată calea către suflet, iar Munţii Himalaya ne sunt profesori” scrie Maria pe blogul ei.

Ea se va întoarce din India pe 28 mai, iar următoarea destinaţie este un yoga retreat din Bali în luna iunie. În august pregăteşte o călătorie pentru suflet în Provence, cu excursii culinare, câmpuri de lavandă, yoga şi meditaţie.