Cum a salvat un adolescent viețile colegilor lui de la școală

De: Gabriela Voicu / 10.01.2014, 17:15
Cum a salvat un adolescent viețile colegilor lui de la școală
Un adolescent de 14 ani din Pakistan a devenit erou pentru că a oprit un atentat cu bombă cu prețul vieții sale.

Un adolescent de 14 ani din Pakistan a devenit erou pentru că a oprit un atentat cu bombă cu prețul vieții sale. Băiatul a murit recent în fața liceului în care studia, salvând viața colegilor și profesorilor lui.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Aitazaz Hassan Bangash, elev in clasa a 9-a, și vărul lui, Musadiq Ali Bangash, se aflau în drum spre liceul Ibrahimzai din provincia Khyber Pakhtunkhwa, când au fost întrebați de un necunoscut îmbrăcat în uniformă școlară în ce direcție se afla liceul. Cei doi băieți au devenit suspicioși. Aitazaz l-a provocat pe terorist și a încercat să-l prindă, dar în timpul încăierării, sinucigașul s-a speriat și a detonat bomba.

Aitazaz a murit la locul exploziei, fiind raportate informații despre alte două persoane rănite. Martorii spun că băiatul devenit erou aruncase și cu pietre în terorist pentru a-l împiedica să intre în școală.

Hangu este o zonă periculoasă, la granița între așezările controlate de talibanii pakistanezi. Cartierul este puternic afectat de conflicte sângeroase între credincioșii celor două secte musulmane principale: șiiți și sunniți.

Pakistanezii îl compară acum pe Aitazaz cu Malala Yousafzai, adolescenta care a fost împușcată în cap de talibani, în octombrie 2012, pentru că a apărat drepturile tutror tinerilor pakistanezi la educație.