Cum a scăpat un contrabandist de alcool de închisoare

De: Marian Andrei / 04.05.2012, 17:45
Cum a scăpat un contrabandist de alcool de închisoare
Un tânăr suedez prins când încerca să introducă ilegal în țară mai multe mii de litri de băutură a fost achitat zilele trecute de un tribunal care, după ce a efectuat calcule detaliate, a considerat că băutura "putea să fie pentru consum propriu".

În octombrie anul trecut, vameșii din localitatea Helsingborg de pe coasta de vest a Suediei au depistat un tânăr de 23 de ani care încerca să introducă în țara 2.357 de litri de bere, 148 de litri de cocktailuri, 12 litri de vin și 15 litri de alcool. Bineînțeles că tânărul a fost acuzat de contrabandă iar marfa i-a fost confiscată.

Surpriza mare a apărut la tribunal, unde nu numai că tânarul a fost achitat de acuzația de contrabandă, dar curtea a decis ca acestuia să-i fie inapoiată băutura confiscată.

Tribunalul din Helsingborg a arătat că nu este de neconceput ca întreaga cantitate de bautură să fie destinată consumului propriu, așa cum a declarat acuzatul, acesta putând fi un ins care „bea mult„. Mai mult, pe baza unor calcule detaliate, instanța a arătat că acesta, impreună cu familia lui, ar fi putut consuma întreaga cantitate de bere într-un an, bând „doar” câte 1,3 litri pe zi.

În apărarea acuzatului, tribunalul a facut referire și la o hotărâre recentă a Curții Supreme suedeze, care a decis că introducerea în țara a unei mari cantități de băutură nu inseamnă că aceasta este destinată vânzării ilegale.