Cum a slăbit Cori Grămescu 47 de kilograme – FOTO

De: Cristiana Trifu / 02.11.2017, 17:25
Cum a slăbit Cori Grămescu 47 de kilograme - FOTO
A mâncat de patru-cinci ori pe zi şi a reuşit să slăbescă considerabil. Antrenoarea de fitness Cori Grămescu mărturiseşte că procesul de slăbire a fost unul lent, dar cu rezultate durabile.

 „Am citit mult despre ce înseamnă un proces de slăbire, mai ales pe internet. Mi-am făcut un set complet de analize, pe care le-am repetat de-a lungul timpului, şi mi-am propus o alimentaţie naturală. Ca să slăbeşti, nu ai nevoie de diete complicate. Pentru ca rezultatele să fie cele pe care ţi le-ai dorit, trebuie să ai perseverenţă şi să ştii să alegi şi să prepari alimentele cât mai natural posibil”, spune Cori Grămescu.

Ca să îşi accelereze scăderea în greutate, antrenoarea a ţinut mai întâi regim şi apoi a introdus sportul în procesul de slăbire. „Atunci când vrei să slăbeşti, cel mai important aspect este cel alimentar. Sportul are rol de susţinere în timp a procesului şi este un factor de menţinere a motivaţiei. Astfel am reuşit să slăbesc până la 47 de kilograme în doi ani şi ceva”, indică aceasta. Odihna are, de asemenea, un rol esenţial în procesul de slăbire. „Somnul permite organismului să se refacă. Procesul de slăbire este unul dificil. Este aproape «toxic» pentru organism să elimine o cantitate mare de grăsime, aşa că într-un proces de slăbire trebuie să luăm în calcul şi odihna”, menţionează specialistul.

Dieta era bazată pe cât mai multe legume, carne slabă, uleiuri sănătoase, nuci crude şi lactate, care erau incluse în regim doar câteva zile pe săptămână. „Mergeam şi la sală regulat, de două-patru ori pe săptămână, şi făceam antrenamente cu greutăţi”.

Deşi a ajuns la greutatea mult visată, antrenorul îşi monitorizează în permanenţă greutatea, face sport şi mănâncă trei mese principale pe zi şi o gustare.

„Evit cerealele, zahărul şi fructoza, mezelurile, băuturile dulci şi alimentele care sunt extrem de procesate. Încerc să gătesc cât mai sănătos. Prefer să înăbuş, să coc în cuptor la foc mic sau să fierb alimentele. Legumele nu lipsesc de la nicio masă principală”.