Cum ajungi de pe Facebook direct la inchisoare

Apropo.ro / 11.08.2011, 15:00
Cum ajungi de pe Facebook direct la inchisoare
Mesajele sau pozele postate pe conturile de Facebook iti pot pune libertatea in pericol. Exemple nu sunt putine...

Iata care sunt cele mai inedite cazuri in care utilizatori ai retelei de socializare Facebook au reusit sa ajunga in atentia autoritatilor dupa ce au postat activitatile lor curente pe internet.

Un barbat a fost arestat dupa ce a pretins ca e print marocan

In toata lumea e la moda pentru utilizatorii internetului sa-si cladeasca o identitate falsa. Asta a facut si Fouad Mourtada (26 de ani), care, in 2008, a pretins ca este fratele Regelui Mohamed al VI-lea al Marocului. Ghinionul falsului print a fost ca politia la arestat si l-a tinut cateva zile „la racoare”.

O tanara de 23 de ani a fost condamnata pentru ca a decapitat un soarece

Naomi Anderson, o tanara de 23 de ani din Queensland (SUA), a primit o pedeasa cu inchisoarea de 18 luni cu suspendare si 180 de ore de munca in folosul comunitatii dupa ce a postat pe Facebook un filmulet cu ea decapitand un soarece. Naomi a fost condamnata pentru cruzime.

Un cuplu a a fost arestat pentru ca au mancat o iguana si au pus imagini pe Facebook

Vanessa Starr Palm (25 de ani) si Alexander Daniel Rust (26 de ani), ambii din Statele Unite ale Americii, au fost arestati, dupa ce au postat pe Facebook poze facute in timp ce mancau o iguana, reptila protejata prin lege.

Un tanar a fost arestat dupa ce a incercat sa angajeze un ucigas prin Facebook

Christian Adams (19 ani) din Chester (SUA) a fost arestat si risca intre 11 si 22 de ani de inchisoare pentru ca a incercat sa angajeze un ucisas platit prin Facebook. Christian a negociat cu ucigasul, caruia i-a oferit 500 de dolari daca o omoara pe o tanara care-l acuzase de viol.

Un barbat a fost condamnat la 10 zile de puscarie pentru ca a adaugat in lista de prieteni pe cine nu trebuia

Un barbat in varsta de 41 de ani din Anglia a fost condamnat la 10 zile de inchisoare pentru ca, atunci cand si-a facut contul de Facebook, a activat optiunea de a adauga la prieteni toate persoanele din lista de messenger. Printre acestia se afla si o femeie care obtinuse un ordin de restrictie impotriva lui. Barbatul a stat doar 7 zile dupa gratii, avocatul sau reusind sa demonstreze ca era confuz din cauza optiunilor de inregistrare pe Facebook.

O femeie a fost arestata pentru ca a „impuns” (n.a.- poke) pe cineva pe Facebook

Shnnon Jackson, o americanca din Tennessee risca un an de inchisoare si o amenda de 2.500 de dolari pentru ca a impuns pe Facebook o persoana care obtinuse ordin de restrictie impotriva ei.

Un barbat a fost amendat ca s-a pozat urcat in picioare pe capota unei masini de Politie

Un roman din Lugoj a fost amendat cu 500 de lei dupa ce a postat pe contul sau de Facebook o poza in care aparea urcat in picioare pe capota unei masini de Politie. In explicatia foto a imaginii postate pe Facebook, tanarul adresa cuvinte vulgare la adresa institutiei de politie din localitate.

Si pentru ca reteaua Facebook nu este privita ca un instrument bun de comunicare intre persoane (in ultimul timp), un grup de hackeri numit Anonymus a pus gand rau retelei de socializare Facebook, acuzand compania ca incalca dreptul la viata privata al utilizatorilor. Ei au anuntat distrugerea retelei pe data de 5 noiembrie 2011.