Cum ajungi primar fără să vrei!

Apropo.ro / 11.05.2012, 11:30
Cum ajungi primar fără să vrei!
Proprietarul unui hotel din Nordul Italiei s-a trezit că a fost votat primar de către comunitatea orașului Cimolais, fără să își fi dorit această funcție.

Fabio Borsatti, în vârstă de 50 de ani, se adăugase pe lista candidaților la primăria orășului Cimolais, din Italia, ca un favor pentru prietenul său care chiar își dorea scaunul de primar, Gino Bertolo, în vârstă de 65 de ani.

Bertolo, care mai fusese primar cu ceva ani în urmă, credea că nu o să se prezinte multă lume la alegeri, dacă era să candideze fără concurență, ceea ce i-ar fi anulat posibila victorie așa că și-a rugat amicul să fie contra-candidatul său, bazându-se că nu o sa îl voteze mai nimeni.

După alegeri s-a constatat că din cei 507 locuitori ai orașului, 160 votaseră pentru Borsatti, un candidat care nu a avut nicio platformă, al cărui nume era necunoscut comunității, care nici măcar nu locuise în acel oraș și 117 votaseră pentru Bertolo.

Încercând să pară diplomatic, întrebat dacă este supărat de rezultatul alegerilor, Gino Bertolo a declarat presei că a fost onorat că a luat parte la alegeri.

Întrebat de presă ce vrea să facă, proprietarul hotelului a declarat că nu avea planuri să iasă primar, însă nu va renunța la funcție și că în următoarele două săptămâni va lucra la un program electoral pe care ar fi trebuit să îl facă înainte de alegeri.

În România, alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie, campania electorala durând de astăzi până sâmbătă, 9 iunie.