Cum alegem numele pentru fete și băieți?

De: Mihaela Enache / 07.06.2013, 10:00
Cum alegem numele pentru fete și băieți?
Oamenii de știință de la Queen Mary, Universitatea din Londra, au analizat cele mai populare nume de copii din ultimul deceniu pentru a decoda legătura dintre sunetele numelor și sexul copiilor.

Ei au descoperit că numele de sex masculin sunt mai susceptibile să conțină vocale largi, care sunt accentuate atunci când sunt rostite, în timp ce numele de fete conțin vocale ce sună mai scurt.

Efectele acestui lucru rezultă în faptul că nume precum Thomas sau Tom sunt considerate mai masculine și mai potrivite pentru băieți, în timp ce nume precum Emily sunt considerate mai feminine și sunt date fetelor.

„Originile numelor pot varia, dar acest studiu sugereză că există o asociere între dimensiunea sunetelor din prenume și sexul cu care sunt asociate”, a declarat Benjamin Pitcher de la Școala de Științe Biologice Și Științe Chimice Regina Maria.

Datele arată că numele care sună într-un mod mai larg sunt o alegere populară pentru părinți atunci când vine vorba de a-și boteza băieții, deoarece aceștia asociază numele cu calități masculine.

La mamifere, inclusiv la oameni, vocalele care sună mai profund sunt de obicei asociate cu indivizi mai mari fizic, pe când frecvențele mai înalte cu indivizi mai mici.