Cum alegi tonerul dacă ai tenul sensibil şi reactiv?

Apropo.ro / 10.07.2018, 12:00
Cum alegi tonerul dacă ai tenul sensibil şi reactiv?
Pete roşii, iritaţii şi sensibilitate crescută? Acestea sunt doar o parte dintre provocările persoanelor cu tenul sensibil şi reactiv. Motivul? Acesta este cel mai intolerant tip de ten. Mai exact, la contactul cu produsele de îngrijire nepotrivite, pot apărea eczeme, semne ale rozaceei, alergii sau dermatite de contact. În schimb, o rutină corespunzătoare poate conduce la ameliorarea sensibilităţii, dau asigurări specialiştii în îngrijirea tenului.

Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România,  îţi explică la ce elemente trebuie să fii atentă când alegi tonerul dacă ai tenul sensibil şi reactiv. “Loţiunea tonică trebuie să calmeze pielea, nu să determine înroşire sau alte reacţii alergice. Acest tip de ten are nevoie de produse atent formulate, pentru a evita iritarea şi roşeaţa. Apelează la ingrediente naturale, cu propietăţi calmante şi evită formulele pe bază de alcool,” explică specialistul.

O altă regulă pe care trebuie să ai în vedere când alegi loţiunea tonică?
“Citeşte cu atenţie lista ingredientelor pentru a evita posibili iritanţi şi alergeni. Optează pentru produse de îngrijire destinate persoanelor cu tenul hipersensibil şi rozacee,” recomandă Nicoleta Ion.

Care sunt cele mai bune ingrediente pentru tenul sensibil?

Acidul lactic, extractul de alge, hamamelis sau apa de trandafiri. Are rol calmant şi de reîmprospatare a pielii. Spray-ul contine o infuzie de alge bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acesteia i se adăuga extractul de frunze de măslin care echilibrează şi calmează tenul. Tonicul elimină delicat celule moarte. Formula sa delicată, îmbogăţită cu acid lactic, proteine din lapte şi hamamelis, previne uscarea pielii şi îi conferă un aspect proaspăt, revitalizat şi luminos. Un alt atuu? Poate fi utilizat şi de către bărbaţi după bărbierit pentru calmarea tenului!