Cum ar fi să îți încarci telefonul în buzunarul de la pantaloni?

Apropo.ro / 03.04.2012, 15:30
Cum ar fi să îți încarci telefonul în buzunarul de la pantaloni?
Uniformele militare britanice vor fi înlocuite cu un material electroconductiv, conectat la o baterie centrală, care va permite încărcarea dispozitivelor electronice direct în buzunar.

CDE, Centrul de Dezvoltare al Apărării din Marea Britanie a prezentat o uniformă militară făcută dintr-un material electroconductiv, care poate transfera curent electric și date prin țesătura sa.

Intelligent Textiles, cei care au produs acest material, vor să testeze pe teren uniforma, până în luna mai a acestui an, sperând ca până la sfârșitul anului să producă un număr limitat care să fie testat în condiții reale.

Dacă totul decurge conform planului, prin 2014 sau 2015 acest material va înlocui bateriile pe care soldații sunt nevoiți să le care în misiuni, ușurând încărcătura și eliminând cablurile de alimentare pentru fiecare dispozitiv în parte.

De asemenea, țesătura ar putea funcționa și ca un computer mobil, Intelligent Textiles lucrând la o astfel de mașinărie, cu tastatura integrată în țesătură, care să fie complet funcțională chiar și în condiții de uz intens fără să se deterioreze sau să afecteze purtătorul.