Cum arată acum bărbatul care și-a schimbat fața

De: Gabriela Voicu / 28.03.2012, 12:00
Cum arată acum bărbatul care și-a schimbat fața
Cel mai complex transplant de față a fost realizat în Maryland, SUA, în cazul lui Richard Lee Norris, victima unei împușcături accidentale.

Un american, în vârstă de 37 de ani, împușcat accidental în față, în 1997, a primit noi dinți, limbă și mandibulă, după o operație pe care medicii o numesc cel mai complex transplant facial.

Reprezentanții centrului medical al Universității din Maryland spun că Richard Lee Norris se simte bine după intervenția care a avut loc săptămâna trecută și a durat 36 de ore.

După doar șase zile, bărbatul a început să-și simtă fața, să se spele pe dinți și să se bărbierească. De asemenea, și-a recapatat mirosul, simț pe care îl pierduse după accident.

Este practic sfârșitul unui coșmar pentru omul care și-a petrecut ultimii 15 ani din viață ascuns în spatele unei maști și care ieșea în public doar noaptea.

richard

Richard Lee Norris

În momentul în care Richard Lee Norris s-a trezit după o operație-maraton care a durat 36 de ore, a cerut o oglindă. Este o reacție firească pentru un bărbat care a trăit cu chipul desfigurat.

Richard a fost entuziasmat de noua sa înfățișare. Fața i-a fost complet refăcută, iar pentru a-i găsi un donator, doctorii au luat în calcul structura lui osoasă și culoarea pielii.

Peste 150 de doctori, asistenți și alți profesioniști s-au ocupat în mod direct de cazul lui Norris.

Până acum, el a fost supus unui număr mare de intervenții chirurgicale, dar niciuna n-a reușit să-i redea înfățișarea. Richard este a 23-a persoană care a fost supusă unui transplant de față.