Cum arata acum Linda Blair, fetita posedata din „The Exorcist”

Apropo.ro / 02.11.2011, 13:42
Cum arata acum Linda Blair, fetita posedata din
In aceasta iarna se implinesc 38 de ani de la lansarea unuia dintre cele mai terifiante filme, pe care multi l-au numit un blestem pentru actrita Linda Blair, fetita posedata care a fost protagonista peliculei.

Zeci de mii de fani au ales horror-ul „The Exorcist” drept cel mai bun film de groaza din istorie, intr-un sondaj propus de site-ul www.digitalspy.com.

Bazat pe romanul lui William Blatty din 1971, filmul „Exorcistul” / „The Exorcist”, regizat de William Friedki a luat 2 Oscar-uri in 1973, iar povestea fetitei de 12 ani posedate de demoni (rol interpretat de Linda Blair), pe care doar un exorcist o poate salva, le-a ramas multora intiparita in memorie.

Linda Blair

Americanca Linda Blair, acum in varsta de 52 de ani, si-a inceput cariera in filme de la 6 ani. Pentru „The Exorcist” ea a fost aleasa din 600 de fetite, cand avea 14 ani. Filmul avea sa-i aduca o nominalizare la Oscar, un Glob de Aur si un People’s Choice Award pentru cea mai buna actrita, iar dupa 4 ani avea sa revina cu acelasi rol in Exorcist II: The Heretic din 1977.

Cand a iesit la iveala ca in multe din scenele in care Linda Blair apare posedata fusese folosit un manechin, iar vocea terifianta a personajului ei era, de fapt, dublata de Mercedes McCambridge, actrita a trecut printr-un scandal imens. A fost motivul pentru care nu a primit Oscarul in acel an.

Multi au numit rolul lui Regan MacNeil – fetita demonizata din „The Exorcist” – drept blestemat.

Linda a primit amenintari cu moartea imediat dupa lansarea filmului, pe motiv ca ar fi venerat diavolul, si i-a fost foarte greu sa-si reia cariera. Evanghelistul Billy Graham a sustinut ca un demon real s-a aflat pe platourile de filmare pentru „Exorcistul” si multe organizatii au incercat sa impiedice lansarea filmului. Chiar s-a zvonit ca 9 oameni ar fi murit in timpul productiei filmului. In plus, mai multe incendii au izbucnit pe platourile de filmare cand nimeni nu se afla acolo.

Scena in care fetita demonizata se masturbeaza cu un crucifix si striga „Let Jesus fuck you, let Jesus fuck you! Let him fuck you!” a fost considerata una dintre cele mai tulburatoare din istorie.