Cum arată acum Marie Jeanne Ion, jurnalista româncă răpită în Irak în urma cu zece ani!

De: Nicoleta Nicolae / 01.09.2015, 10:51

Cum arată acum Marie Jeanne Ion, jurnalista româncă răpită în Irak în urma cu zece ani!
Imaginile cu Iulian Ghergut, romanul rapit, la inceputul lunii aprilie, in Burkina Faso, au dat sperante tuturor, pentru ca au demosntrat ca barbatul este in viata. In urma cu 10 ani, cu aceeasi nerabdare asteptam si primele imagini cu ceri trei jurnalisti romani rapiti in Irak.

Imediat cum a vazut imaginile cu Ghergut, care cere ajutorul familiei sale si autoritatilor, Marie Jeanne Ion, jurnalista rapita in 2005 in Irak, a comentat intr-un ton optimist. “Ministerul de Externe confirma ca in imagini apare chiar Ghergut si ca starea lui e buna. Asta inseamna ca negocierile continua si ca putem avea sperante (desi nu certitudini, inca) intr-o rezolvare pozitiva a acestui caz. Eu vreau sa spun asa: ca toate aceste detalii reprezinta o veste buna in ceea ce-l priveste pe Iulian Ghergut, avand in vedere complicatiile situatiei din teren, in zona Burkina Faso – Mali (gruparile de jihadisti nu sunt omogene, parte lucreaza in subordinea Al Qaeda, parte sunt in legatura cu Statul Islamic si frecvent se razboiesc intre ele. In plus, in acea zona exista activitate informativa antiterorista complexa in care sunt implicate mai multe state). Vestea buna e ca Iulian Ghergut este in viata!”

Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci (ambii de la Prima TV) si Ovidiu Ohanesian (de la „Romania libera”) au fost rapiti in Bagdad, capitala Irakului, in primavara lui 2005.
.
Cei trei jurnalisti au fost eliberati dupa cateva saptamani. In urma acestei experiente, Marie-Jeanne Ion a renuntat la meseria de jurnalist, acum avand o firma de relatii publice, Sorin Miscoci a lucrat la Cotroceni, unde a fost cameramanul lui Traian Basescu, iar Ovidiu Ohanesian, ramas somer, lucreaza la cea de-a treia carte despre rapirea din Irak, conform paginademedia.ro.