Cum arată acum Robert Powell, protagonistul filmului “Iisus din Nazareth”!

Apropo.ro / 04.04.2016, 07:00

Cum arată acum Robert Powell, protagonistul filmului “Iisus din Nazareth”!
Sunt puţin cei care să nu fi văzut măcar o dată filmul “Iisus din Nazareth” al lui Franco Zeffirelli. Robert Powell, actorul care a jucat rolul lui Iisus, a fost ani de zile un adevărat simbol al întruchipării Mântuitorului.

Se pare că întâmplarea a făcut ca Robert Powell să obţină mult râvnitul rol. „Pentru rolul lui Iisus erau in probe doi mari actori, Pacino si Dustin Hoffman… Robert Powell s-a prezentat la casting fără prea mare entuziasm, iar după probe a fost distribuit în rolul lui Iuda. Într-una dintre zile, urmărind atent filmările, Zeffirelli s-a oprit pe ochii lui Robert, realizând că aceia ar putea fi ochii lui Iisus. Le-a cerut celor de la machiaj să îl aranjeze pe Robert aşa cum trebuia să arate Iisus în film. În momentul în care actorul a ieşit din cabina de machiaj, toată echipa de filmare a încremenit: Zeffirelli găsise omul perfect pentru a-l întruchipa pe Mântuitor”, a scris Dan Negru pe blogul său.

Acesta a continuat: „Se spune că femeile de serviciu din platourile de filmare au cazut in genunchi vazindu-l pe actor machiat…”

Robert Powell s-a născut pe 1 iunie 1944. În timp ce era student la Universitatea din Manchaster, Robert Powell şi-a început cariera teatrală în 1964. În anul 1977 a jucat în filmul „Jesus of Nazareth”, fiind totodată cel mai important rol al carierei sale.

 

Foto: Hepta