Cum arată Air Force One, cea mai securizată aeronavă din lume

De: Gabriela Voicu / 24.10.2012, 11:00
Cum arată Air Force One, cea mai securizată aeronavă din lume
National Geographic a reușit performanța de a realiza un documentar în aeronava Air Force One, cea mai securizată și modernă la ora actuală.

National Geographic a realizat un documentar în cea mai securizată și modernă aeronavă a momentului, Air Force One, avionul prezidențial și totodată „perla” flotei aeriene a Statelor Unite ale Americii.

Momentul 11 septembrie 2001, când președintele George W. Bush nu a reușit să se adreseze națiunii americane deoarece nava nu dispunea de tehnologia necesară pentru acest tip de comunicare, a fost momentul în care inginerii Grupului de Transport Aerian Prezidențial au realizat că avionul are puncte slabe. Tot atunci, Air Force One a fost ca un buncăr pentru șeful statului american. În aceeași zi, pentru prima dată în istorie, aeronava a fost escortată de trei avioane de luptă F-16, până la aterizare.

Vezi galeria foto!

Air Force one

Următoarea misiune de anvergură și top secretă a Air Force One a avut loc în 2003, când Bush a părăsit America în secret, pentru a sărbători Ziua Recunoștinței alături de militarii americani detașați în Bagdad.

În documentarul realizat de National Geographic și intitulat „La bordul Air Force One” există și imagini rare din interiorul avionulu,i dar și din hangarul aeronavei de la baza Andrews Air Force, unde tot timpul stă pregătit un avion geamăn, care să poată pleca oricând primul suferă cea mai mică defecțiune.