Cum arată apartamentul în care doarme Papa Francisc! (Foto)

De: Dragos Tanase / 26.05.2014, 12:00
Modest și umil, asta e imaginea pe care și-a creat-o Papa Francisc, încă din data de 13 martie 2013, atunci când a fost ales de către conclavul cardinalilor să conducă destinele catolicilor și nu numai ale lor...

În ceea ce privește cazarea sa la Vatican, Suveranul Pontif a dat, încă o dată, dovada modestiei sale. Spre deosebire de cei de dinaintea sa, care au locuit în apartamentele generoase din Palatul Apostolic, Papa Francisc a ales să nu se mute într-o asemenea locuință.

A decis să stea într-un apartament de două camere dintr-un imobil construit special pentru cazarea preoților veniți în vizită la Vatican.

Apartamentul se află în clădirea Domus Santa Marta, un imobil cu 5 etaje, construit în 1996 pe locul unui azil de săraci, care are 22 de camere single și 106 apartamente.

Cel în care stă Papa Francisc este mobilat modest și are un living foarte mare pentru ca Papa să poată primi oaspeții. De altfel, jumătate din camere sunt disponibile pentru cardinali și episcopi care vizitează Roma.

Totodată, Papa a refuzat și un bucătar personal, alegând să folosească doar cantina imobilului în care stă…