Cum arată cea mai dorită vacanţă în 2017? Este cu totul altă destinaţie decât îţi imaginezi

De: Alexandra Necsoiu / 25.04.2017, 12:20
Cum arată cea mai dorită vacanţă în 2017? Este cu totul altă destinaţie decât îţi imaginezi
Conform studiului anual despre călătorii desfăşurat de motorul de căutare momondo.ro la nivel global, mai mult de o pătrime dintre noi preferă să cheltuie banii pe călătorii. Dar cum arată cea mai dorită vacanţă în 2017? Răspunsul este dezvăluit de momondo şi este cu totul altă destinaţie decât îţi imaginezi.

Care este cea mai dorită vacanţă

Primăvara este sezonul de vârf pentru city break-uri iar, odată cu apropierea verii, aprilie este luna în care cele mai multe persoane încep să planifice în mod obişnuit vacanţa de vară. 

Nicio vacanţă fără partenerul de viaţă

Suntem tentaţi să credem că vacanţa ideală înseamnă să călătorim cu cei mai buni prieteni, să ne cazăm în casa unui localnic şi să facem cumpărături. Lucrurile nu stau chiar aşa.

 66% preferă să călătorească cu partenerul de viaţă, în timp ce doar 43% ar prefera să îşi petreacă vacanţa cu prietenii.

De asemenea, oamenii preferă să împărtăşească amintirile de vacanţă şi descoperirile pe care le adună în timp ce explorează o destinaţie. Mai mult de un sfert dintre noi postăm fotografii din vacanţă în social media în timp ce suntem plecaţi – dar nu va fi o fotografie care să cuprindă cumpărăturile de vacanţă.

Rezervăm zborul cu 69 de zile în avans

Se spune că planificarea este pe jumătate distracţie şi se pare că această vorbă care se potriveşte foarte bine călătorilor din întreaga lume. Majoritatea dintre noi ne rezervăm zborurile cu 69 de zile înainte, iar preţul este factorul decisiv în alegerea biletelor de avion.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul alegerii hotelului, din moment ce 55% dintre noi au menţionat preţul ca fiind cel mai important criteriu. Când vine vorba de cazare, facem rezervare la hoteluri din ţară doar cu 22 de zile înainte de călătorie, în timp ce hotelurile din străinătate sunt rezervate cu 44 de zile în avans. Se pare că diferenţa de timp dintre rezervarea zborului şi cea a hotelului îi revine căutării unui hotel potrivit; 33% consideră că recenziile utilizatorilor au prioritate maximă atunci când aleg hotelul, iar pentru 42% numărul de stele ale hotelului este un criteriu important.

Londra rămâne destinaţia de suflet, dar creşte interesul pentru Marrakech

Dincolo de statisticile globale, momondo a analizat, de asemenea, şi care este cea mai căutată destinaţie în rândul românilor. Iar vacanţa cea mai căutată în 2017 ne cheamă către o destinaţie exotică pe continentul african.

Statistici de călătorie despre cea mai dorită vacanţă pentru români

.Mai jos sunt enumerate insighturi cu privire la cea mai dorită vacanţă printre români.

  • Partenerul de viaţă este companionul de călătorie preferat pentru 73% dintre români
  • 27% dintre români preferă să cheltuie banii pe călătorii
  • 62% preferă să se cazeze la hotel pe durata vacanţei
  • Preţul este factorul determinant pentru mai mult de jumătate dintre români atunci când vine vorba de rezervarea zborului (50%) şi de alegerea hotelului (54%)
  • Pentru 44% dintre români numărul de stele influenţează în mare şi foarte mare măsură alegerea cazării pentru vacanţă
  • Durata medie de vacanţă este de 3 zile
  • Hotelurile din ţară sunt rezervate cu 21 de zile înainte, în timp ce hotelurile din străinătate sunt rezervate cu 60 de zile înainte de sosire
  • 52% dintre români postează fotografii din vacanţă în social media
  • Pentru români, cazarea este partea la care majoritatea preferă să facă economii atunci când vine vorba de vacanţă (42%), în timp ce mai puţini sunt dispuşi să economisească bani la vizite turistice şi excursii (26%);