Cum arată cel mai urât animal din lume

De: Gabriela Voicu / 13.09.2013, 17:30
Cum arată cel mai urât animal din lume
Un pește gelatinos din Oceanul Pacific care seamănă cu chipul unei persoane în vârstă, cu trăsăturile deformate, a fost ales cel mai urât animal din lume.

Un pește gelatinos din Oceanul Pacific care seamănă cu chipul unei persoane în vârstă, a fost ales cel mai urât animal din lume, au anunțat, joi, organizatorii unui concurs inițiat cu scopul de a sensibiliza populația în legătură cu destinul speciilor amenințate.

Psychrolutes marcidus trăiește la adâncimi cuprinse între 600 de metri și 1.200 de metri în largul coastelor australiene și este amenințat cu dispariția din cauza pescuitului intensiv cu ajutorul plaselor și al năvoadelor.

Peștele gelatinos a primit 795 de voturi dintr-un total de peste 3.000 de opinii exprimate.

Peștele Psychrolutes marcidus este cel mai urât din lume

Kakapo, un papagal nocturn neozeelandez, denumit și „papagal-bufniță”, care nu poate să zboare, s-a clasat pe locul al doilea, iar pe locul al treilea s-a situat Axolotl, un amfibian caudat din Mexic, care are capacitatea de a-și petrece întreaga viață în stadiu larvar, fără se transforme niciodată pentru a deveni adult. 

Titlul decernat peștelui câștigător îi va permite acestuia să devină mascota oficială a Societății de Protejare a Animalelor Urâte (http://uglyanimalsoc.com/), un grup de umoriști care sprijină cauza speciilor amenințate cu dispariția, pedepsite din cauza aspectului lor fizic ingrat.