Cum arată cele mai mari 10 mall-uri din lume (FOTO)

De: Mihaela Enache / 29.11.2013, 11:00
Există o mulțime de mall-uri peste tot în lume. Unele dintre ele mari, altele mici, dar foarte populare. Mai jos am listat zece cele mai mari mall-uri din lume, cărora cu siguranță ar trebui să le faci o vizită.

1. Siam Paragon

Siam Paragon este situat în frumosul oraș Bangkok, Thailanda. Mall-ul are o varietate de magazine de specialitate și restaurante, un multiplex pentru film, un imens acvariu, o galerie de artă Thai, o saltă de concerte de operă și multe altele. Există, de asemenea, un centru de karaoke și o pistă de bowling pentru copii mai mari și adulți. Este o experiență plină de distracție să călătorești prin mall o zi întreagă și să te bucuri de tot ce descoperi.

2. Berjaya Times Square

Un mall situat în Kuala Lumpur, găzduit de Berjaya Times Square, care cuprinde hoteluri de cinci stele precum și un condominiu. Mall-ul are 65 de tarabe cu mâncare, mai mult de o mie de magazine retail și diverse alte atracții. Acolo se află faimosul Berjaya Times Square Theme Park, cel mai mare parc tematic din Asia și primul cinematograf IMAX 2D&3D. Acest mall merită o vizită.

3. Istanbul Cevahir

Un mall de 3.47 milioane metri pătrați, situat în Istanbul, Turcia, cu mai multe opțiuni de cumpărături și divertisment pentru vizitatori. Mall-ul a fost deschis în 2005 și își servește clienții 365 de zile pe an. Mall-ul găzduiește mai mult de 343 de magazine de retail, 34 de restaurante fast-food și 14 cele mai exclusiviste restaurante. Istanbul Cevahir are și 12 cinematografe pentru o super experiență de divertisment, bowling, roller coaster și multe altele.

4. SM Megamall

SM Megamall a fost deschis în 1991, în orașul Metro Manila, și este declarat a fi unul din cele mai mari mall-uri din Filipine. Mall-ul constă din două clădiri, A&B, în care A găzduiește un cinematograf, Regatul Jucăriilor și un atrium de concerte în mall, iar B diverse magazine de retail. Podul care conectează cele două clădiri este plin de restaurante delicioase.

5. West Edmonton Mall

West Edmonton Mall, situat în orașul Edmonton, a fost cel mai mare mall până în 2004 și este în continuare cel mai mare mall din America. Acesta este una din cele mai bune destinații pentru a vizita America. Mall-ul găzduiește aproximativ 800 de magazine și alte servicii, alături de cel mai mare parc de distracții de interior. Acesta are și cel mai mare parc acvatic de interior și un palat de gheață. Tot aici vei găsi și bowling și cinematografe.

6. Dubai Mall

Dubai Mall, situat în complexul Dubai Downtown este considerat ca fiind cea mai înaltă structură construită de om, făcându-l astfel cel mai mare mall din lume, pe baza spațiului acestuia. Mall-ul are mai mult de 1200 de magazine, un patinoar, cel mai mare magazin de dulciuri din lume un hotel de lux de 5 stele, 120 de restaurante și cafenele, 22 de ecrane pentru filme și multe altele pentru toți vizitatorii săi.

7. SM Mall din Asia

SM Mall din Asia este situat în Bay City, Filipine, și a fost deschis în 2006. Acesta oferă activități pentru copii mai mari și adulți, cum ar fi hochei pe gheață, patinaj, patinaj pe gheață și mult mai mult. Mall-ul este format din 4 clădiri, interconectate cu alei separate. Mall-ul are și un tramvai de 20 de locuri, care te duce în jurul mall-ului. Una din cele mai importante atracții ale mall-ului este cinematograful IMAX, care are unul din cele mai mari ecrane 3D din lume.

8. CentralWorld

Mall-ul CentralWorld a fost deschis în 1990. Este un mall de 8 etaje, considerat ca fiind cel mai mare din Bangkok. CentralWorld este numai pentru thailandezii din clasa de mjloc și marketingul acestuia a fost realizat ținând cont de acest grup țintă. Mall-ul are restaurante, fast-food-uri, magazine de îmbrăcăminte și cosmetice și un patinoar de interior. Există mai multe tipuri de atracții pentru toți vizitatorii.

9. Golden Resources Mall

Cu mai mult de 6 milioane de picioare pătrate spațiu, Golden Resources Mall a fost considerat ca fiind cel mai mare shopping mall din lume înainte de 2005. Fiind situat în afara orașului Beijing, multor străini le era dificil să ajungă la acesta. De asemenea, mall-ul a fost declarat cel mai scump mall, prețul multora dintre produsele vândute fiind mult mai mari decât puterea de cumpărare a poporului chinez.

10. New South China Mall

Mall-ul New South China Mall, situat în orașul Dongguan din China are mai mult de 6,46 milioane de picioare pătrate și este declarat a fi cel mai mare mall din întreaga lume, pe baza suprafeței închiriabile brute. Mall-ul are șapte zone ce au ca modele orașe internaționale, precum și o copie a Arcului de Triumf și un canal cu gondole. Există, de easemenea, un roller coaster interior și exterior. Mall-ul are de toate, mai puțin clienții așteptați. Astfel, mall-ul a fost poreclit „mall-ul fantomă” al lumii.