Cum arată Dana Deac după ce a stat izolată într-un buncăr? S-a luptat cu cancerul

De: Cristiana Trifu / 20.02.2018, 13:06
Cum arată Dana Deac după ce a stat izolată într-un buncăr? S-a luptat cu cancerul
“Sunt unul dintre oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri şi victorii, dar fără să fi caştigat bătălia în mod definitiv.” - scrie vedeta pe blogul său.

Cunoscută pentru investigaţiile de televiziune, Dana Deac, gazdă ani la rând a „Cafelei cu Sare”, prezentator TV, moderator, om de televiziune în toată puterea cuvântului, Dana Deac este o adevărată luptătoare. Ea a fost pusă, pentru a doua oară, în faţa unui diagnostic crunt, cancer tiroidian.

Dana Deac a încercat, la finalul anului trecut, o metodă revoluţionară de tratament împotriva cancerului. Ea a stat izolată 10 zileîintr-un buncăr dintr-un spital din Istanbul, unde a fost supusă unui tratament de iradiere. După tratament, Dana Deac s-a  întors în ţară şi şi-a reluat activitatea. În urmă cu câteva zile, ea a participat la o conferinţă.

“Sunt unul dintre oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri şi victorii, dar fără să fi caştigat bătălia în mod definitiv.” – scrie vedeta, pe blogul sau, danadeac.com, lansat luni, 11 septembrie, pentru a fi inspiratie pentru cei care „nu văd soluţia din pricina grijilor”. Acesta este şi motto-ul blogului demarat la scurt timp după ce vedeta s-a operat de cancer tiroidian. Intervenţia chirurgicală a fost realizată la mijlocul lunii august 2017.

„În luna iunie am primit vestea că biopsia unui nodul tiroidian anunţa un nou cancer. În urmă cu zece ani, am avut prima oară cancer, iar povestea mea a devenit publică. Drama mea pe care o doream închisă în spaţiul propriei mele istorii, era de acum un motiv de discuţii între prieteni, o puternică motivaţie pentru persoanele caritabile de a fi de ajutor, în mod concret şi consistent, unei jurnaliste pe care o primiseră în casa lor la micul dejun, chiar dacă le oferea o cafea cu sare. Când esti pe micul ecran, viaţa ta nu-ţi mai aparţine în totalitate. Eşti expus şi acest fapt vine la pachet cu notorietatea. Cancerul meu în formă de fluture ar fi fost cunoscut doar de cei apropiaţi mie. Campania declanşată în presă pentru a fi ajutată finaciar, suportul primit din partea Fundaţiei Renaşterea au contat extrem de mult pentru însănătoşirea mea. Ce a urmat de atunci ţine de o istorie personală pe care am împărţit-o cu tot atâţia îngeri, aşa îmi place mie să le spun, dar şi cu tot atâţia detractori. Am trecut prin multe în aceşti zece ani. Dar retragerea mea nu a fost totală. Nu am răspuns niciodată cu aceeaşi monedă celor ce mi-au produs suferinţă. Încercările prin care am trecut m-au înţelepţit. Mi-au arătat adevărata valoare a vieţii. Sunt unul din oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri şi victorii, dar fără să fi caştigat bătălia în mod definitiv.”

„De data aceasta, geografia bolii mele mă ducea în Turcia. Am primit din nou ajutor. Spitalul Memorial din Istanbul îmi oferea şansa unei operaţii în timp util şi în condiţii excepţionale.”, scrie, pe blogul sau, omul de televiziune Dana Deac.