Cum arată Hotelul Cișmigiu în 2012 (Poze)

Redacția / 10.04.2012, 15:20
Hotelul Cișmigiu, aflat în vecinătatea parcului omonim, are o nouă fațadă, grație unei companii spaniole.

Hotelul Cișmigiu este pe cale să revină la viață, grație proprietarilor spanioli. Aceștia s-au apucat de renovarea și reconstrucția clădirii, care, în urmă cu 100 de ani era la loc de cinste pentru cetățenii bucureșteni.

GALERIE FOTO

Hotel Cismigiu

Hotelul Cișmigiu de odinioară

În urmă cu două săptămâni, compania a anunțat renovarea fațadei hotelului – parte a unui amplu proces de reconstrucție-restaurare care îi va reda acestei clădiri „pariziene” strălucirea de altădată.

Actualii proprietari au achiziționat clădirea în 2004. Aceasta își va păstra arhitectura în întregul ei, atât la interior, cât și la exterior. Proiectul cuprinde spații comerciale la parter, spații pentru birouri la mezanin și etajul 1 și un hotel de 4 stele, cu 60 de apartamente, dispuse la etajele 2, 3, 4 și 5.

Hotel Cismigiu

Demolări la Hotel Cișmigiu

„Din păcate, însă, totul era extrem de deteriorat, zdruncinat de cutremure, de trepidații, aproape descompus. Hotelul nu a căzut pentru că a avut o structură mixtă – metal și beton armat – ceea ce i-a conferit o marjă mai mare de flexibilitate, element extrem de important”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, directorul general al companiei care a achiziționat imobilul.

În subteranul clădirii a fost construită o parcare cu 36 de locuri. Hotelul Cișmigiu, loc renumit și pentru restaurantul Gambrinus, este singura clădire istorică din București cu parcare la subsol.

Renovarea Hotelului Cișmigiu se va finaliza în această vară.

Hotel Cismigiu

Fațada Hotelului Cișmigiu în 2012

În 2012, Hotelul Cișmigiu, denumit inițial „Palace” și ridicat în anul 1912, împlinește 100 de ani.

Citește mai multe detalii despre noul Hotel Cișmigiu, pe Gândul.info