Cum arată Hotelul Faktum, dedicat oamenilor străzii

De: Gabriela Voicu / 03.03.2013, 12:00
Un grup de jurnaliști din Suedia a creat un nou concept de hotel, pentru oamenii fără locuințe.

Un grup de jurnaliști din Suedia a creat un nou concept de hotel, în încercarea de a atrage atenția opiniei publice cu privire la problemele pe care le au oamenii străzii.

Aceștia au inventat ideea de hotel pentru oamenii fără locuințe, iar camerele de aici sunt cu adevărat inedite.

„Cameră” din Faktum Hotel

Principalul motiv pentru lansarea „hotelului” Faktum din Gothenburg este de a strânge fonduri pentru ajutorarea oamenilor străzii.

Vizitatorii au de ales una dintre cele zece „camere” puse la dispoziție de hotel, iar acestea sunt de fapt diverse așezări din orașul Goteborg, Suedia, respectiv locuri în care de cele mai multe ori oamenii străzii sunt nevoiți să doarmă.

„Cameră” din Faktum Hotel

Costul pe noapte pentru o astfel de „cameră” este 11 euro. Printre locurile oferite doritorilor se numără un spațiu într-un parc în care este așezată o saltea veche, o cameră dezafectată cu un pat pe măsură și un soi de hamac suspendat sub podul unui mic port din Goteborg.

Deși nu mulți curioși sunt dispuși să încerce condițiile din hotelul oamenilor străzii, banii strânși sunt direcționați către un fond prin care sunt ajutați cei 3.400 de oameni ai străzii din orășelul suedez.