Cum arată noul trotuar rulant care leagă Gara de Nord de Gara Basarab

De: Gabriela Voicu / 04.11.2013, 10:30
Ieri a fost inaugurat troturarul rulant cu lungimea de 240 de metri care face legătura dintre Gara Basarab, stațiile intermodale de la Pasajul Basarab și Gara de Nord.

Troturarul rulant care leagă Gara Basarab, stațiile intermodale de la Pasajul Basarab și Gara de Nord, inaugurat ieri, a fost finalizat în urmă cu nouă luni, dar nu a funcționat din cauza problemelor generate de conexiunea la energia electrică.

Trotuarul de 240 de metri lungime poate transporta pe oră aproximativ 6.000 de persoane și a costat circa 11 milioane de lei. Este compus din șase benzi rulante, câte trei pe sens, fiecare de 80 de metri lungime, are viteza nominală de 0,5 metri pe secundă și senzori pentru pasageri. Investiția include și celelalte amenajări, respectiv lifturile sau vestibulul de intrare în stațiile de tramvai de pe podul Basarab.

Trotuar rulant în București

„Sunt fericit că până la urmă am reușit să ne menținem promisiunea. N-am crezut niciodată că este mai ușor să construiești decât să legi la curent electric acest trotuar, a durat ceva, dar iată că în felul acesta nodul intermodal este complet”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu, la deschiderea stației intermodale Basarab.

Trotuar rulant (Gara de Nord)

Sorin Oprescu a mai spus că, după ce s-a terminat monitorizarea „a ceea ce înseamnă fiecare stâlp cu lumină, a ceea ce înseamnă străzi principale, bulevarde”, economia de curent totală va fi de aproximativ 30%.

Oprescu a mai precizat că a făcut pentru locuitorii din zonă și o parcare, pentru că aceștia duceau lipsă de așa ceva, pe fondul lucrărilor efectuate în ultima perioadă.