Cum arată o cafeterie universitară anti-socializare din Japonia

Apropo.ro / 06.08.2013, 15:45
Studenții unei Universități din Japonia iau masa de prânz fără a sta de vorbă cu ceilalți colegi. Nu pot socializa unii cu ceilalți.

La cererea unui student care nu dorea să socializeze cu ceilalți colegi ai săi atunci când lua masa, la Universitățile Kyoto și Kobe din Japonia s-au luat măsuri în acest sens.

Astfel, mesele au fost prevăzute longitudinal cu pereți despărțitori înalți de 50 cm. Deși iau masa cu toții, fiecare își vede de treaba lui, fără a sta la palavre cu colegul de masă.

japonia

În multe culturi este un obicei normal de a sta de vorbă cu un alt coleg, atunci când se ia masa, dar japonezii cred că așa pierzi timp valoros. Studenții japonezi încearcă să evite socializarea la masă pentru a termina cât mai repede de mâncat și pentru a reveni la studii.

Chiar dacă au acești pereți despărțitori și duc lipsă de timp liber, nu vă închipuiți că nu schimbă chiar nicio vorbă între ei.

japonia

Un student japonez de la Universitatea Kyoto spune că este o inițiativă bună, care îl scoate din situațiile jenante cum ar fi statul la o masă mare cu necunoscuți.

Ideea s-a răspândit rapid și la alte instituții de învățământ. Fiecare se bucură de masă în liniște, privat, socializează doar dacă vrea și are cu cine.