Cum arată o ceașcă de cafea de calitate superioară

Apropo.ro / 11.02.2021, 18:10
Cum arată o ceașcă de cafea de calitate superioară

Am fost cu toții acolo la un moment dat – ne uităm la un raft în magazin și nu știm de unde să începem. O lume cu noi senzații gustative și descoperiri interesante vă așteaptă. Ar putea fi vin, ciocolată, cartofi, brânză sau chiar cafea.

O ceașcă făcută cu grijă în casă, folosind un espressor sau un aparat de cafea cu picurare premium, împreună cu cea făcută de un barista, va bate cafeaua de la aparat aproape de fiecare dată.

Dar ce face ca o ceașcă de cafea să aibă un gust bun? Și chiar face o diferență suficientă pentru a justifica prețurile la cafenele?

Astăzi vă vom prezenta prin câțiva factori cheie pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când alegeți următoarea ceașcă de cafea pentru dvs. sau pentru o persoană dragă. Indiferent dacă achiziționați niște boabe delicioase sau vă uitați la un meniu de cafea, pregătiți-vă să luați cea mai importantă decizie a zilei.

Calitate + abilitate

Este greu să exagerăm complexitatea cafelei. Când magazinele economisesc calitatea folosind boabe ieftine, cafea veche sau cafele amestecate din origini multiple, elimină notele de vârf distincte ale diferitelor regiuni. Întrebați producătorul de unde își obțin boabele.

O cafea cu o singură origine provine dintr-o singură locație geografică cunoscută, cum ar fi o fermă sau o moșie. Acest lucru permite consumatorului de cafea să aprecieze nuanțele specifice pe care le oferă o anumită regiune. Deci, dacă sunteți un băutor de cafea neagră, veți fi mai predispuși să percepeți și să vă bucurați mai ușor de această subtilitate de aromă, fără ca laptele să-l mascheze.

Combinarea cafelei de bună calitate cu extracția abilă vă poate eleva ceașca, de la mediocră la delicioasă. Dar obținerea unei extracții adecvate necesită practică. Deci, indiferent de metoda de preparare pe care o alegeți, acordați-vă timp pentru a încerca diferite timpuri de preparare, temperaturi ale apei și cantități de boabe.

S-ar putea să doriți, de asemenea, să luați în considerare ce carafă să utilizați, pentru a vă menține fierbinte cafeaua. Pentru o precizie crescută, puteți cumpăra chiar și un cântar de bucătărie și să vă cântăriți boabele și apa, astfel încât să utilizați exact aceleași proporții, de fiecare dată când preparați cafeaua.

Evitarea amărăciunii

Cea mai mare aromă de evitat – și motivul majorității oamenilor pentru a adăuga lapte și zahăr – este amărăciunea cafelei.

Boabele prea prăjite sau o perioadă prea lungă de încălzire după preparare pot arde zaharurile din cafea, iar supraextracția (fierberea prea lungă sau utilizarea a prea puțină cafea) poate scoate arome amare îngropate adânc în boabe.

Dacă cafeaua dvs. are gust amar, nu este un semn bun și vă recomandăm să încercați un alt producător. Cu toate acestea, există o diferență între cafeaua amară și cafeaua tare, iar dacă sunteți obișnuiți să vă beți cafeaua cu lapte și zahăr, poate dura ceva timp până când creierul dvs. va putea face diferența.

Dacă puterea cafelei este problema, încercați să o diluați cu puțină apă și să vedeți dacă este mai pe gustul dvs. Dacă aromele amare sunt încă în prim plan, atunci ceva nu a funcționat bine la preparare sau pur și simplu nu se potrivește preferințelor dvs.

Cafele cu lapte

Cafelele cu lapte aburite și spumante, cum ar fi latte și cappuccino, ar trebui să aibă toppinguri de spumă cremoasă, cu bule mici și uniforme. Spuma uscată cu bule mari nu va avea aceleași arome fine, caramelizate, ca laptele încălzit corespunzător. Dacă băutura dvs. are un design frumos în partea de sus, laptele probabil a fost spumat corespunzător.

Crema

Dacă preferați espresso-ul, o modalitate de a evalua calitatea este după crema sau stratul de spumă deasupra unei cafele proaspăt preparate. Ar trebui să fie maro închis, cu bule mici, aproape invizibile. Crema dispare în mai puțin de un minut, deci dacă espresso-ul dvs. nu are acest capac de spumă, probabil că nu a fost făcută imediat. Dacă spuma are o culoare foarte deschisă, cafeaua ar putea fi sub-extrasă, așa că ați putea încerca un alt producător.

Din fericire, cafeaua bine preparată devine din ce în ce mai ușor de găsit în întreaga lume. Înarmat cu puține cunoștințe, veți ști cum să descoperiți o bijuterie în cartierul local.