Cum arată o femeie care nu s-a epilat timp de 18 luni!

Apropo.ro / 08.05.2012, 13:20
O jurnalistă din Anglia a creat vâlvă pe internet, după ce a apărut public neepilată de 18 luni. Află de ce a făcut asta!

Emer O’Toole, în vârstă de 28 de ani, a apărut la o emisiune îmbrăcată într-o rochie neagră și decoltată, dar cu păr la subsoară și pe picioare. Emer a declarat că în ultimile 18 luni nu a vrut să se epileze deloc.

Jurnalista a decis asta pentru a lupta împotriva noțiunii că femeile trebuie să nu aibă pic de păr pe corp pentru a se simți bine și pentru a fi atractivă.

Emer nu este singura femeie din lume care a renunțat la epilat, dar în societatea modernă, părul nedorit al femeilor este un subiect taboo.

Tânăra a declarat că la vârsta de 14 ani s-a epilat pentru prima dată, dar nu pentru era nevoie, ci pentru că așa trebuia, așa făceau toate fetele de vârsta ei. Astfel, Emer a decis să fac un experiment ce ar putea schimba ceva la noțiunea de frumusete a unei femei: nu s-a mai epilat!

Nici lui Emer nu i-a fost ușor să se adapteze noului ei look. Oamenii de pe stradă o priveau uimiți, aproape că se holbau. Ca ea… nu mai văzuseră.

Englezoaica nu s-a dat bătută, ba chiar se ținea mândră de bara din metrou, tocmai pentru ca ceilalți să îi vadă părul de la subsoară. Purta și fuste scurte pentru ca și părul de pe picioare să poată fi admirat.

A fost nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu ideea, pentru ca cei din jur să o accepte așa și să aibă încrederea de care ducea lipsă. Emer crede că femeia trebuie să se simtă bine naturală, chiar și cu păr pe corp.

Ea a mai adăugat că majoritatea bărbaților nu s-au arătat dezgustați de părul ei, pentru că și ei sunt la fel.

emer

Emer nu s-a gândit dacă va renunța la părul de pe corp, în viitorul apropiat. Tânăra este indignată că societatea modernă impune reguli de frumusețe femeilor, și nu numai, pentru a nu fi marginalizat: epilare, pensare, etc.

Femeia ar trebui să fie liberă să facă ceea ce își dorește, fără a fi privită într-un anume fel de ceilalți.

Pe tot parcursul emisiunii, la care a participat Emer O’Toole, telespectatorii au putut vota dacă sunt sau nu de acord cu ideea ei. 80% dintre votanți s-au arătat contra unei asemenea idei.